Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Babiš zaželal Slovensku vládu, ktorá bude tvrdo obhajovať jeho záujmy

Bývalý český premiér Andrej Babiš
Bývalý český premiér Andrej Babiš (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA- Predseda najsilnejšieho opozičného hnutia ANO Andrej Babiš dnes zablahoželal na sociálnej sieti X Robertovi Ficovi k víťazstvu v slovenských parlamentných voľbách. Slovensku praje vládu, ktorá bude pracovať pre lepšie životy ľudí a v Európe bude obhajovať záujmy slovenských občanov.

Okrem gratulácie Ficovi k víťazstvu vo voľbách Babiš ocenil tiež volebný výsledok strany Hlas-sociálna demokracia, ktorá skončila zhruba s 15 percentami na treťom mieste. "Celému Slovensku želám, aby malo vládu, ktorá doma bude pracovať pre lepšie životy ľudí a v Európe tvrdo obhajovať záujmy všetkých slovenských občanov," uviedol Babiš.

 

Dobré ráno Slovensko 🙂 Gratuluji Robertu Ficovi k vítězství ve volbách! Ke skvělému výsledku gratuluji i Peterovi...

Posted by Andrej Babiš on Saturday, September 30, 2023

Babiš varoval pred Progresínym Slovenskom 

K volebnému výsledku strany Progresívne Slovensko sa bývalý český premiér nevyjadril. Pred voľbami zverejnil na sociálnych sieťach video, v ktorom pred voľbou tejto strany varoval. "Progresívne Slovensko pána Šimečku je rovnaké ako naši Piráti. Vítanie migrantov, legalizácia drog, vyššie dane, nižšie dôchodky a poslušnosť Bruselu. Tak to dopadlo v ČR a Slovensku rovnaký osud neprajem," napísal Babiš v piatok na sieti X.

Tlačová konferencia strany Progresívne Slovensko (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Babiš bol predsedom českej vlády od decembra 2017 do decembra 2021. Jeho funkčné obdobie sa čiastočne krylo s obdobím doteraz poslednej vlády premiéra Fica, ktorý stál na čele Slovenska do demisie v marci 2018. Sobotňajšie parlamentné voľby na Slovensku vyhrala Ficova strana Smer-sociálna demokracia (Smer-SD), podľa neoficiálnych výsledkov získala hlasy viac ako 23 percent voličov. S výrazným odstupom skončilo druhé Progresívne Slovensko, ktoré má vyše 17 percent. Tretia je zhruba s 15 percentami strana Hlas-sociálna demokracia, ktorej šéf Peter Pellegrini gratuloval Ficovi a hovoril o možnej povolebnej spolupráci.

Viac o téme: SlovenskoAndrej BabišParlamentné voľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu