Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Takéto sú priority strán, ktoré sa dostali do parlamentu: Hlas-SD by riešil hlavne migráciu a energie, KDH zdravotníctvo

Predseda strany HLAS-SD Peter Pellegrini (vľavo) pred diskusnou reláciou RTVS O 5 minút 12. Zobraziť galériu (3)
Predseda strany HLAS-SD Peter Pellegrini (vľavo) pred diskusnou reláciou RTVS O 5 minút 12. (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

BRATISLAVA - Hlas-SD by v prípade účasti v koalícii prioritne riešil otázku nelegálnej migrácie či ceny energií pre domácnosti. Jeho líder Peter Pellegrini odmieta aj zmeny v sociálnych výhodách. Predseda KDH Milan Majerský by sa zase zameral na zdravotníctvo. To je prioritou aj pre lídra PS Michala Šimečku, ktorý poukazuje i na potrebu konsolidácie verejných financií. Vyplýva to z ich vyjadrení v diskusnej relácii O 5 minút 12 na RTVS.

Pellegrini avizoval, že Hlas-SD pôjde do vládnej koalície len vtedy, ak väčšina pochybností o zahraničnom smerovaní Slovenska bude "zo stola preč". Tvrdí, že bude garantom toho, že sa nebude meniť zahranično-politická orientácia, ani pohľad na zásadné otázky budúceho vývoja Slovenska.

Reakcia Petra Pellegriniho na výsledky volieb: Nemusí po týchto výsledkoch zavládnuť strach a nikto si nemusí zo Slovenska baliť kufre (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Majerský sa chce v prvom rade v zdravotníctve pozerať na dlhodobé riešenia, chce riešiť rezidenčný program pre začínajúcich lekárov a tiež otázky ministerstva školstva v súvislosti so vzdelávaním zdravotníkov. Pre OĽANO je najdôležitejšia ochrana 200-eurového príspevku na dieťa, povedal líder hnutia Igor Matovič. SaS zase apeluje na ekonomický rast krajiny. Na Slovensko chce prilákať ďalšie strategické investície, uviedol podpredseda SaS Branislav Gröhling.

Zľava: Predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka, predseda strany HLAS-SD Peter Pellegrini, predseda strany OĽANO Igor Matovič, predseda hnutia KDH Milan Majerský, podpredseda strany SaS Branislav Gröhling a predseda strany Národná koalícia Rudolf Huliak počas diskusnej relácie RTVS O 5 minút 12.
Zobraziť galériu (3)
Zľava: Predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka, predseda strany HLAS-SD Peter Pellegrini, predseda strany OĽANO Igor Matovič, predseda hnutia KDH Milan Majerský, podpredseda strany SaS Branislav Gröhling a predseda strany Národná koalícia Rudolf Huliak počas diskusnej relácie RTVS O 5 minút 12.  (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

Rudolf Huliak, ktorý kandidoval za SNS, vidí ako prioritu znovunaštartovanie poľnohospodárstva a potravinovej sebestačnosti. Riešiť chcú aj otázku veľkých šeliem. Vidiek treba podľa neho postaviť na nohy.

Viac o téme: VýsledkyHlasPeter PellegriniVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu