Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Nemecko zadalo zákazky na 8-tisíc nových rýchlonabíjacích staníc pre elektromobily

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Chuck Burton)

MNÍCHOV - Nemecká vláda zadala v stredu zákazky na 8000 nových rýchlonabíjacích staníc, aby tak vyplnila najväčšie medzery v sieti nabíjania elektromobilov.

Vďaka štátnemu financovaniu má desať spoločností do konca roku 2026 zriadiť a prevádzkovať rýchlonabíjacie stanice na 900 miestach. Nemecký minister dopravy Volker Wissing v stredu v Mníchove uviedol, že táto objednávka dopĺňa ostatné ponuky. "Rýchle nabíjanie bez medzier na mape sa tak stane realitou," povedal Wissing.

Nemecko zadalo zákazky na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nissan)

Spolkový úrad pre reguláciu sieťových odvetví (Bundesnetzagentur) so sídlom v Bonne uvádza, že v súčasnosti je v Nemecku takmer 98.000 verejných nabíjacích staníc. Sú však regionálne nerovnomerne rozmiestnené. Spolková vláda teraz na vyplnenie medzier v sieti investuje 1,8 miliardy eur.

EON bude jedným z najväčších prevádzkovateľov nabíjacej siete

Šéf štátnej developerskej spoločnosti NOW Kurt Christoph von Knobelsdorff uviedol, že zabezpečia, aby sa nabíjacia infraštruktúra vybudovala aj na miestach, kde by inak nabíjacie stanice pre nedostatočnú ekonomickú rentabilitu vznikli neskoro.Nemecký energetický gigant EON bude jedným z najväčších prevádzkovateľov nabíjacej siete Deutschlandnetz s približne 1200 rýchlonabíjacími bodmi na 140 miestach v severozápadnom a južnom Nemecku, dodáva DPA.

Viac o téme: ZákazkyNemeckoElektromobilyNabíjacie stanice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu