Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šokujúca konšpiračná teória o Putinovom admirálovi: Vstal Sokolov z mŕtvych? TIETO zábery spôsobili rozruch

Tento záber Sokolova vyvolal pochybnosti o jeho smrti. Zobraziť galériu (2)
Tento záber Sokolova vyvolal pochybnosti o jeho smrti. (Zdroj: Twitter)

MOSKVA - Len pred pár dňami ukrajinská armáda oznámila, že zabila veliteľa Putinovej Čiernomorskej flotily Viktora Sokolova. Teraz sa na internete objavili obrázky, na ktorých je Putinov admirál živý. Na sociálnej sieti sa okamžite objavili divoké konšpiračné teórie.

Po správach o smrti šéfa ruskej Čiernomorskej flotily Viktora Sokolova Moskva predstavila zábery, ktoré ho údajne ukazujú živého. Niekoľko fotografií a video, ktoré v utorok zverejnilo ruské ministerstvo obrany, malo zachytiť Sokolova na stretnutí, ktorému predsedal minister obrany Sergej Šojgu. Možno ho však vidieť iba ako účastníka údajne pripojeného online na obrazovke namontovanej za Shoiguom.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 580. (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ/General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

Zarážajúce je, že Sokolov v krátkom slede pôsobí úplne strnulo. Nebolo tiež možné nezávisle overiť, že snímky boli skutočne urobené v utorok. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov sa k otázkam o Sokolovovej smrti nechcel vyjadrovať. Povedal len, že o tom nemá informácie, to je v kompetencii ministerstva obrany.

Zábery, ktoré Moskva zverejnila po informáciách o smrti Viktora Sokolova, nezostali bez komentárov komunity na sociálnej sieti X (predtým Twitter). Niektorí používatelia zdieľali úryvky z videokonferencie a okamžite sa vrhli na divoké konšpiračné teórie. Viacerí používatelia sa vyjadrili, že Sokolovova stolička veľmi pripomína nemocničnú posteľ. Ďalší už tušia, že podobne ako samotný Putin mohol byť v akcii aj dvojník. Ďalší používateľ špekuloval, že zábery mohli byť archívne.

Ukrajinská armáda oznámila smrť admirála

Ukrajinská armáda predtým oznámila, že Sokolova zabila minulý piatok pri útoku na čiernomorskom polostrove Krym anektovanom Ruskom. Kyjev úspešným útokom bezpilotnými lietadlami a riadenými strelami vážne poškodil veliteľstvo ruskej Čiernomorskej flotily v meste Sevastopoľ a podľa vlastných vyjadrení zabil celkovo 34 dôstojníkov vrátane Sokolova. Kyjev o tom neposkytol žiadne dôkazy. Rusko, ktoré už viac ako 19 mesiacov vedie agresívnu vojnu proti Ukrajine, po útoku hovorilo len o jednej nezvestnej osobe.

Viktor Sokolov mal byť zabitý pri raketovom útoku.
Zobraziť galériu (2)
Viktor Sokolov mal byť zabitý pri raketovom útoku.  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: SmrťAdmirálútok RuskoViktor SokolovČiernomorská flotila
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu