Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poplach na základnej škole: Mníška nútila deti chodiť na náboženstvo, vyhrážky hroznými chorobami a smrťou!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

SOPOT – Problém s dochádzkou na hodiny náboženstva mníška z Poľska vyriešila po svojom. Deti naháňala po chodbách cez prestávky a navštevovala ich aj na iných vyučovacích hodinách. Vymýšľala si všelijaké hrôzostrašné príhody, aby zvýšila návštevnosť na jej hodinách.

V poľskom meste Sopot vypukol škandál na základnej škole. Na hodinách náboženstva sa objavil problém s dochádzkou, ktorý rehoľná sestra, ktorá na škole pôsobí vzala do vlastných rúk. Na prípad upozornili poľské médiá.

Prvýkrát v histórii sme podpísali memorandá s väčšinou politických strán, tvrdí Jozef Božík (Zdroj: TASR/Daniel Stehlík)

V jednej z tried na Základnej škole číslo 9 v poľskom meste Sopot navštevovali hodiny náboženstva iba traja žiaci. Rehoľná sestra tak vynašla spôsob, ako povzbudiť deti, aby sa zúčastnili katechéz. Začala im rozprávať príbehy, vrátane jedného, v ktorom si vymyslela, že poznala žiaka, ktorý prestal navštevovať hodiny náboženstva a zo dňa na deň zomrel.

Po tom, čo sa deti zverili doma rodičom s príbehmi, sa začali kopiť sťažnosti na rehoľnú sestru. Jeden z rodičov uviedol, že sestra neváhala a obťažovala deti dokonca aj na prestávkach. Kládla im otázky typu: „Vieš čo sa stane s tvojím životom, že?“ Riaditeľka školy Małgorzata Gładysiewiczová informovala, že rehoľná sestra je u nich nový zamestnanec od začiatku školského roka. S rehoľnou sestrou mala dlhý rozhovor a o prípade informovala aj miestneho farára, ktorý menuje katechétov na prácu v tejto škole. Prípadom sa aktuálne zaoberá správa mesta Sopot.

Viac o téme: NáboženstvoPoľskoKatechétRehoľná sestra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu