Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poľskom otriasa sexuálny škandál: Kňazi si užívali orgie s prostitútom priamo na fare, skončil v bezvedomí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

VARŠAVA - Poľsko v uplynulých dňoch rieši obrovský sexuálny škandál v cirkvi. Kňazi v meste Dąbrowa Górnicza zorganizovali priamo na fare orgie. To však nie je ani zďaleka všetko. Počas akcie užívali lieky na potenciu a mužský prostitút skončil v bezvedomí. Záchranári mali problém dostať sa k mužovi, pomôcť musela polícia.

Ako píše stránka fakt.pl, večierok plný sexu sa odohral ešte 31. augusta vo fare baziliky Panny Márie Andelskej. Párty v jednom zo služobných bytov zorganizoval 48-ročný vikár Tomasz Z.. Na cirkevných orgiách sa mali zúčastniť aj ďalší duchovní.

archívne video

Pokus o znásilnenie v pražskom metre: Pritlačil sa k žene, vyhrnul jej šaty a... to je hrozné! (Zdroj: Polícia ČR)

Prostitútovi, ktorý bol podľa denníka Gazeta Wyborcza na večierku tiež prítomný, došlo zle a skončil v bezvedomí. Zatiaľ sa nevie, či muž skolaboval kvôli liekom na potenciu alebo iných drog.

Privolaných záchranárov nechceli pustiť dnu a toho, kto ich zavolal vyhodili z bytu. „Akciu organizovala cirkev a bolo to čisto sexuálne,“ informoval zdroj poľský denník. Záchranári sa dostali k bezvládnemu mužovi až s pomocou polície. „Bol v bezvedomí, ale dýchal. Previezli ho do nemocnice v Dąbrowe na pohotovosť,“ uviedla stránka fakt.pl. Neskôr ho z nemocnice prepustili.

Incident bude vyšetrovať polícia aj cirkev. Všetkým účastníkom odobrali krv na toxikologickú analýzu. Prokuratúra vyšetruje prípad ako podozrenie z neposkytnutia pomoci v ohrození života.

Vikár Tomasz Z. je na dovolenke a k prípadu sa nevyjadril. Katolícka cirkev v Poľsku má z minulosti na krku mnoho škandálov so zneužívaním neplnoletých detí kňazmi. Naopak, ako uvádzajú poľské médiá, prostitút, ktorý sa zúčastnil inkriminovaného večierka, bol už plnoletý.

Viac o téme: Katolícka cirkevOrgieKňaziProstitútPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu