Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Sexuálny škandál poľských kňazov s prostitútom má dohru: Podpálili dvere baziliky, v ktorých sa konali orgie

Vikár Tomasz Z. mal zorganizovať na fare orgie. Dvere baziliky následne zachvátil požiar. Zobraziť galériu (2)
Vikár Tomasz Z. mal zorganizovať na fare orgie. Dvere baziliky následne zachvátil požiar. (Zdroj: Facebook/Facebook/Dąbrowa Górnicza News, screenshot YouTube)

VARŠAVA - Celé Poľsko vydesila informácia o večierku, na ktorom si kňazi užívali sexuálne radovánky s prostitútom. Ten skončil v bezvedomí a účastníci párty na fare baziliky v meste Dąbrowa Górnicza nechceli k nemu pustiť záchranárov. Napokon musela zasiahnuť polícia. Teraz niekto podpálil dvere do baziliky.

Hasičov zalarmovali o 22.09 h. Podľa dôstojníka poľských hasičov v službe na Mestskom veliteľstve Štátneho hasičského zboru v Dąbrowa Górnicze horeli bočné dvere do baziliky.

archívne video

Vyjadrenie prokurátora k prípadu zdravotníka obvineného zo znásilnenia študentky Sone (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Hasiči dvere rýchlo uhasili a na fasádu budovy nastriekali vodu. Podľa hasičov bolo pravdepodobnou príčinou udalosti podpaľačstvo, polícia to však vyšetruje. A je na nich, aby určili konečnú príčinu požiaru, píše portál wiadomosci.wp.pl.

Požiar vypukol na dverách baziliky, vikár je na dovolenke

Požiar vypukol v Bazilike sv. Blahoslavenej Panny Márie Anjelskej v meste Dąbrowa Górnicza. Táto farnosť bola nedávno v správach kvôli sexuálnemu škandálu. Na fare, v byte jedného z kňazov, sa organizovali orgie. Bol pozvaný mužský prostitút. Pravdepodobne v dôsledku užívania liekov na potenciu upadol do bezvedomia. V súčasnosti prokuratúra vedie vyšetrovanie vo veci „neposkytnutia pomoci osobe v situácii bezprostredne hroziacej stratou života alebo ťažkou ujmou na zdraví“.

Kúria oznámila, že biskup Sosnowiecki vymenoval komisiu, „aby urýchlene vysvetlila fakty a okolnosti situácie“.

Vikár Tomasz Z., ktorý mal celú inkriminovanú akciu zorganizovať, je po prevalení škandálu na plánovanej dovolenke.

V skupine Dąbrowa Górnicza News na Facebooku sa v noci nadnes objavila informácia, že dvere kostola boli podpálené. Táto správa vyvolala veľký rozruch. Niektorí ľudia udalosti okamžite spojili so škandálom, o ktorom nedávno informovali médiá.

"Chápem spoločenské pohoršenie, ale nerozumiem takémuto správaniu. Budovy pripomínajú minulosť a nesú históriu pre budúce generácie (architektúra, fresky a pod.). Ničiť ich je absurdné," napísal jeden z ľudí zo skupiny.

Bazilika Panny Márie Anjelskej v meste Dąbrowa Górnicza bola postavená v rokoch 1898-1912 v neogotickom štýle.

Viac o téme: Sexuálny škandálOrgieKňaziProstitútPoľskoDąbrowa Górnicza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu