Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Po prívalových dažďoch z chovnej farmy utieklo 70 krokodílov: Ľudia nemôžu vychádzať z domu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HONGKONG – Úrady v meste Mao-ming na juhu Číny sa pokúšajú pochytať viac ako 70 krokodílov, ktoré unikli z komerčnej krokodílej farmy v provincii Kuang-tung. Oblasť zasiahli povodne spôsobené prudkými lejakmi a úrady varovali miestnych obyvateľov, aby nevychádzali z domov, informujeme na základe správy stanice CNN.

Podľa úradov sa na voľno pohybovalo 69 dospelých krokodílov a šesť mláďat , informoval informačný portál Chaj Pao sídliaci v provincii Šan-tung. Na odchyt plazov nasadili špeciálny oddiel v prilbách a vysokoreflexných vestách vybavený sonarmi. Odchyt výrazne sťažuje rozliata voda, v niektorých prípadoch preto bude nevyhnutné krokodíly usmrtiť, vyhlásil člen špeciálneho tímu.

Krokodíly sú v Číne cenené pre kožu a mäso

Na čínskych sociálnych sieťach sa objavili videá, na ktorých vidno krokodíla striehnuceho vo vode za dopravnou značkou. Iné zábery zobrazujú krokodíly odnášané na súš so spútanými čeľusťami a končatinami. Krokodíly sú v Číne cenené pre kožu a mäso, tamojšia tradičná medicína im pripisuje aj liečebné účinky. Pre pomerne teplé podnebie je provincia Kuang-tung obľúbeným miestom chovateľov krokodílov.

Viac o téme: KrokodílČínaChovná farma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu