Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Armáda vystrelila 3 rakety krátkeho doletu

(Zdroj: SITA)

SOUL - Severná Kórea (KĽDR) v piatok vystrelila tri rakety krátkeho doletu z jej západného pobrežia.

V sobotu o tom informovala tlačová agentúra Jonhap.

Juhokórejská agentúra citujúc vládne zdroje uviedla, že armáda v piatok odpálila rakety z oblasti Džungsan, asi 40 kilometrov západne od Pchjongjangu, do Žltého mora. Testovanie rakiet bolo súčasťou vojenského tréningového cvičenia za použitia ruských rakiet Styx typu voda-voda s dostrelom 46 kilometrov, uvádza sa v správe.

"Odpálenie rakety, ako testovacej strely podľa nariadenia z 28. marca, je súčasťou normálneho vojenského tréningu zameraného na testovanie výkonu rakiet a na zdokonalenie operačnej pripravenosti," citovala agentúra vládny zdroj.

Hovorca juhokórejského ministerstva obrany to odmietol komentovať. "Za žiadnych okolností necitujeme spravodajskú službu," povedal.

Správa o testovaní rakiet prišla po tom, ako sa v piatok v Pekingu stretli jadroví vyjednávači Južnej a Severnej Kórey, ktorí sa usilovali o ukončenie severokórejského jadrového programu.

KĽDR vystrelila tri alebo štyri rakety rovnakého typu 28. marca, čo malo byť taktiež "súčasťou pravidelného vojenského cvičenia".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu