Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bidenovho syna zrejme ešte v septembri obvinia z nelegálnej držby zbrane

Joe Biden
Joe Biden (Zdroj: SITA/AP Photo/Jacquelyn Martin))

WASHINGTON - Hlavný žalobca štátu Delaware David Weiss chce, aby Huntera Bidena, syna amerického prezidenta Joea Bidena, ešte do konca septembra obvinili z nelegálnej držby strelnej zbrane. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AP a AFP.

Ukrajinské drony boli údajne zostrelené aj v Moskovskej a Brianskej oblasti, informuje denník The Guardian s odvolaním sa na tvrdenia miestnych predstaviteľov. Rostovský gubernátor Golubev informoval, že v meste došlo k niekoľkým výbuchom v dôsledku zostrelenia dronov protivzdušnou obranou. Boli pri tom poškodené minimálne tri budovy a viacero áut a jedna osoba utrpela zranenia.

Zostrelené zvyšky jedného dronu podľa Golubeva skončili mimo Rostova nad Donom, zatiaľ čo trosky druhého dopadli priamo do centra tohto strategicky významného mesta, ležiaceho zhruba 100 kilometrov východne od hraníc s Ukrajinou. Rostov predstavuje dôležité logistické centrum pre ruské invázne sily operujúce na Ukrajine.

Podľa ruskej štátnej agentúry RIA Novosti bol jeden dron zostrelený aj v Ramenskom rajóne juhovýchodne od metropoly Moskva. Predbežné údaje však naznačujú, že tam nedošlo k žiadnym škodám ani zraneniam. Ďalší bezpilotný stroj zostrelili aj v Brianskej oblasti ležiacej pri hraniciach s Ukrajinou. Podľa miestneho gubernátora Alexandra Bogomaza ani tam nezaznamenali žiadne zranenia alebo materiálne škody, uvádza The Guardian.

Viac o téme: USAJoe BidenSynZbraňHunter Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu