Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Počet obetí búrky v Grécku stúpol na najmenej dve: V Turecku hlásia päť mŕtvych

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Thanasis Kalliaras/Eurokinissi via AP)

ATÉNY - Grécki hasiči našli v stredu telo staršej ženy v obci Paltsi v strednej oblasti krajiny, čím počet obetí prívalového dažďu a záplav stúpol na dve. Ďalšie osoby sú nezvestné.

Paltsi sa nachádza v oblasti horského regiónu Pelion východne od prístavného mesta Volos. Telo ženy sa našlo pod hromadou dreva, uviedol predstaviteľ hasičského zboru s tým, že po nezvestných osobách sa naďalej pátra.Búrka Daniel v pondelok zasiahla Grécko a spôsobila zosuvy pôdy, zničila most, poškodila stĺpy elektrického vedenia a voda odplavila desiatky áut.

Počet obetí búrky v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP )

Vo Volose v dôsledku búrky prišiel v utorok o život farmár, na ktorého sa zrútila stena. Prívalový dážď poškodil aj časť budovy domova dôchodcov, odkiaľ do bezpečia v utorok večer previezli približne 94 ľudí.Búrka postihla aj niektoré oblasti Turecka. Nepriaznivé počasie pripravilo o život už najmenej päť ľudí - traja ľudia zahynuli v kempingu na severozápade krajiny, ďalšie dve osoby zomreli v Istanbule.

Úrady v letovisku Careve vyhlásili stav núdze

Búrky a následné záplavy na juhozápadnom pobreží Čierneho mora si vyžiadali v Bulharsku najmenej dve obete na životoch. Ďalší traja ľudia sú nezvestní.Voda prenikla aj do mnohých bulharských hotelov. Úrady v letovisku Careve vyhlásili stav núdze po tom, čo sa rieka Veleka vyliala z brehov. Zároveň dôrazne požiadali obyvateľov, aby sa presunuli do vyššie položených oblastí.

Počet obetí búrky v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP )

Viac o téme: ObeteBúrkaúmrtiaGréckoTurecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu