Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nepredstaviteľné, čo si musela vytrpieť: Šestnásťročnú Amber zneužil a zavraždil jej vlastný brat

Brat brutálne zavraždil svoju sestru. Zobraziť galériu (2)
Brat brutálne zavraždil svoju sestru. (Zdroj: Facebook/Police Scotland)

EDINBURGH - Keď už bola jeho sestra Amber (†16) mŕtva, Connor Gibson (21) sa na Facebooku zahral na smútiaceho brata. Teraz je to po rozhodnutí súdu jasné: Zabil ju práve on. Uškrtil ju. Sudcovia najvyššieho trestného súdu v Škótsku ho tento týždeň poslali na doživotie za mreže.

Pred jej vraždou Connor svoju sestru zneužil. Strhol jej šaty z tela, chcel ju znásilniť. Udrel ju a nakoniec ju násilne zovrel na krku. Až kým nezomrela.

archívne video

Spoločná hliadka slovenských a maďarských policajtov zadržala unikajúce vozidlo s migrantami (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Na adresu vraha v pondelok sudca povedal: „Tešila sa na vás. Dokonca zverejnila selfie na Snapchat. Posledná osoba, ktorú videla, ste boli vy, ktorý ste ju sexuálne napadol, zlomil jej nos a škrtením ste ju obral o jej život."

Večer 26. novembra 2021 monitorovacia kamera zachytila, ako Connor a jeho sestra idú do parku v Hamiltone (stredné Škótsko). Potom sa vrátil sám. Neskôr ho kamera ukazuje, ako sa zbavuje rôznych predmetov pred svojim útulkom pre bezdomovcov.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Čo je ešte hrozivejšie, iný muž objavil Amberino bezvládne nahé telo v parku. Ale namiesto toho, aby volal o pomoc, ohmatával ju! Potom skryl jej telo. Bol odsúdený na deväť rokov väzenia.

Connora zatkli tri dni po vražde. Deň predtým zverejnil na Facebooku údajný smútočný príspevok: „Amber, po zvyšok času budeš lietať na oblohe. budeš nám všetkým chýbať najmä mne. Milujem ťa, ryšavý škriatok."

V noci, keď došlo k zločinu, napísal priateľom na Snapchate a požiadal ich o pomoc „s niečím“. "Myslím to vážne," povedal Connor svojim priateľom. Po čine sestre napísal: „Si v poriadku?“ Vtedy už bola mŕtva.

Viac o téme: VraždaUškrtenieSúd AmberConnor Gibson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu