Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Iraku pri protiteroristickej operáci v boji proti IS padol francúzsky vojak

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

PARÍŽ - Pri "protiteroristickej operácii" v Iraku prišiel v pondelok o život člen elitného francúzskeho komanda. V utorok to oznámila kancelária francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona. Informuje agentúra AFP.

Seržant Nicolas Mazier "padol v boji pri plnení svojej misie", uviedol Elyzejský palác vo vyhlásení. Okrem zabitého francúzskeho výsadkára boli zranení aj ďalší vojaci z jednotky. Zdroj z prostredia irackých bezpečnostných síl uviedol, že irackých a francúzskych vojakov prepadli v pondelok neskoro večer džihádisti z organizácie Islamský štát (IS) v provincii Saláh ad-Dín, ležiacej severne od irackej metropoly Bagdad. 

archívne video

Na území Slovenska sme vycvičili viac ako 1500 ukrajinských vojakov (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Boj trval viac ako päť hodín

V boji trvajúcom "viac ako päť hodín" bol zranený neznámy počet francúzskych vojakov, ako aj traja členovia irackých protiteroristických zložiek, dodal zdroj pre AFP. Ide o tretieho príslušníka francúzskej armády zabitého v Iraku v priebehu augusta. Tamojšie jednotky sú zapojené do misií v rámci vojenskej operácie proti IS pod názvom Inherent Resolve. Do operácie je zapojených približne 600 francúzskych vojakov.  

Viac o téme: SmrťVojakFrancúzskoIS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu