Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rekord v Miláne: Namerali tam najvyššiu dennú teplotu za posledných 260 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MILÁNO - V Miláne tento týždeň namerali najvyššiu priemernú dennú teplotu za posledných najmenej 260 rokov. Oznámila to v piatok talianska regionálna agentúra na ochranu životného prostredia (ARPA), informuje agentúra AFP.

Priemernú dennú teplotu 33 stupňov Celzia zaznamenala v stredu meteorologická stanica Milano-Brera. Ide o vôbec najvyššiu hodnotu od roku 1763, od ktorého sa na tejto stanici začali zaznamenávať takéto údaje. Predošlým rekordom tohto severotalianskeho mesta bola teplota 32,8 stupňa Celzia, nameraná 11. augusta 2003.

Najteplejšie dni tejto letnej sezóny

Agentúra okrem toho uviedla, že streda a štvrtok (23. a 24.) august boli dosiaľ najteplejšími dňami tejto letnej sezóny v celom Lombardsku, kde leží aj Miláno, pričom v niekoľkých tamojších mestách boli zaznamenané aj teploty nad 40 stupňov Celzia. 

ARPA informovala, že "intenzívne a abnormálne" vysoké teploty postihli v týchto dňoch aj Alpy. Vlna horúčav sa má však podľa agentúry už čoskoro skončiť, pričom už začiatkom budúceho týždňa by ju mali vystriedať silné búrky a prudký pokles denných teplôt, a to až na 10-15 stupňov Celzia. 

Viac o téme: TeplotaMilánoRekord
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu