Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prvé FOTO Trumpa z basy! Američania si z toho spravili marketing: Už sa predávajú tričká s jeho potlačou

Bývalý prezident USA Donald Trump na väzenskej snímke vo Fulton County
Bývalý prezident USA Donald Trump na väzenskej snímke vo Fulton County (Zdroj: SITA/AP/Fulton County Sheriff's Office)

ATLANTA – Bývalý prezident USA Donald Trump sa vo štvrtok 24. augusta prihlásil úradom v americkom štáte Georgia. Urobil tak po tom, ako bol obvinený zo snahy zvrátiť prezidentské voľby z roku 2020, kde prehral v druhom kole s terajšou hlavou USA Joeom Bidenom. Na verejnosť sa už dostala aj prvá snímka Trumpa z väzenia. To by neboli Američania, keby túto príležitosť nevyužili na marketing.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Na verejnosť sa dostala prvá snímka bývalého prezidenta USA z väznice Fulton County v štáte Georgia. Tvár Donalda Trumpa je síce známa po celom svete, ale v tomto prípade ide o historický míľnik. Jedná sa totiž o prvú kriminálnu snímku akéhokoľvek amerického prezidenta v dejinách, informuje Politico. Podľa niektorých má dokonca potenciál objaviť sa v historických knihách. 

Marketing

Vo štvrtok večer 24. augusta, v deň uverejnenia snímky, už začala Trumpova politická základňa na tejto podobizni svojho lídra zarábať a získavať na popularite. Objavila sa dokonca reklama na zakúpenie trička s podtlačou. Tí, ktorí zaplatili symbolických 47 dolárov, dostali toto tričko s nápisom "Nikdy sa nevzdávaj". Trumpovci tým chcú poukázať, že ich líder bol neprávom obvinený a celý proces je jedna veľká fraška. Číslo 47 predstavuje poradie ďalšieho prezidenta USA, Joe Biden je 46. prezidentom. 

Zosmiešnenie

Vo väznici Fulton County odobrali Trumpovi odtlačky prstov a spravili už spomínanú snímku, ktorá  na sociálnych sieťach rozpútala peklo. Pričinil sa o to najmä Twitter (X), kde sa pod označením #TrumpMugShot začali objavovať vtipné obrázky s jeho snímkou. Verejnosť si ihneď všimla, že inokedy vysmiaty Trump sa teraz mračí. Ako napísal Time, jeho dokonalý blond účes sa doslova trblieta v drsnom osvetlení väznice. Očí sálajú priamy a nevďačný pohľad a ústa sploštil do grimasy. 

Už v minulosti

Donald Trump čelí za posledných šesť mesiacov už štvrtému obvineniu, no prvýkrát bola jeho tvár odfotená v kriminálnom procese. V minulosti, keď to úrady nepovažovali za potrebné, prišla jeho základňa s nápadom, že spraví vlastnú falošnú väzenskú snímku. Predávala ju na tričkách za 36 dolárov. Tentoraz však ide o skutočnú podobu.

Nie je v tom sám 

Veľká porota obvinila Trumpa a 18 ďalších politikov po viac ako dvojročnom vyšetrovaní z vydierania a iných obvinení. Jeho prvý prípad sa týkal prezidentských volieb roku 2016, kedy mal platiť pornohviezdam. Kriminálne snímky sa robia v USA od roku 1800. Naposledy zatkli úrady amerického prezidenta ešte v roku 1872. Bol ním Ulysses S. Grant, ktorého previezli na policajnú stanicu vo Washingtone D.C. za prekročenie rýchlosti na konskom záprahu.


 

Viac o téme: MarketingUSADonald TrumpGeorgiaVäzenieStíhanieFulton CountyVäzenská snímka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu