Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Trump sa v pondelok plánuje osobne zúčastniť na pojednávaní za podvody

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: TASR/AP/Mary Altaffer)

NEW YORK - Bývalý americký prezident Donald Trump oznámil, že sa v pondelok v New Yorku plánuje osobne zúčastniť na prvom pojednávaní za obvinenia z podvodu s nehnuteľnosťami. Informuje agentúra AFP.

"Zajtra ráno sa chystám na súd, aby som bojoval za svoje meno a reputáciu," uviedol Trump na svojej sociálnej sieti Truth Social. Vinu poprel, prípad označil za podvod, newyorskú generálnu prokurátorku za skorumpovanú a sudcu za narušeného.

Pred súd pôjde so synmi

Pred súd sa v pondelok postaví s dvoma najstaršími synmi Donaldom Jr. a Ericom. Žalobu na nich v septembri 2022 podala generálna prokurátorka New Yorku Letitia Jamesová, pretože poskytovali bankám a poisťovniam "hrubo nafúknuté" čísla, aby si zabezpečili pôžičky a poistné krytie. Sudca Arthut Engoron už minulý týždeň rozhodol, že sa dopustili podvodu nadhodnocovaním nehnuteľností a finančných aktív Trumpovej organizácie Trump Organization.

Trump Organization odobrali licenciu

Sudca organizácii Trump Organization odobral licenciu, na základe ktorej spravovala svoje majetky v New Yorku. Trump by tak mohol prísť o kontrolu nad mnohými nehnuteľnosťami vrátane Trump Tower. Jamesová tvrdí, že medzi nadhodnotenými položkami je aj Trumpov byt v tejto budove.

Trump sa uchádza o republikánsku nomináciu v budúcoročných amerických prezidentských voľbách a čelí aj obvineniam v ďalších prípadoch, pripomína AFP. V marci sa začína proces na pôde federálneho súdu vo Washingtone za pokus o zvrátenie výsledkov prezidentských volieb v roku 2020. Štátny súd v New Yorku bude rozhodovať o údajnom podplácaní a federálny súd na Floride o neprimeraného zaobchádzaní s dokumentami podliehajúcimi utajeniu. V štáte Georgia čelí obvineniam za pokus o zvrátenie výsledkov volieb z roku 2020 v tomto štáte.
 

Viac o téme: PodvodSúd USADonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu