Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Krásna letuška z Prigožinovho lietadla: Pred letom rozprávala o záhadných opravách na havarovanom stroji!

Kristina Raspopová mala byť na palube Prigožinovho lietadla. Zobraziť galériu (2)
Kristina Raspopová mala byť na palube Prigožinovho lietadla. (Zdroj: Facebook/Kristina Yadrevskay)

MOSKVA - Kristina Raspopová bola na palube lietadla, v ktorom mal byť šéf wagnerovcov Prigožin a ktoré sa zrútilo. Pred letom povedala svojej rodine o záhadných prácach na lietadle.

Len včera sa za záhadných okolností zrútilo jedno zo súkromných lietadiel šéfa wagnerovcov Jevgenija Prigožina a zabilo sa všetkých desať pasažierov. Na zozname cestujúcich bol aj samotný šéf. Jednou z údajných obetí je aj letuška Kristina Raspopová (†39). Vraj bola jedinou ženou na palube, uvádzajú ruské médiá. Podľa ukrajinského televízneho kanála Kanal24 mala letuška, ktorá žije v Petrohrade, krátko pred smrťou byť v kontakte so svojou rodinou a povedala im o záhadnej oprave havarovaného lietadla.

Ukrajina oslavuje Deň nezávislosti (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

To, že Raspopová vôbec nastúpila do lietadla, možno vnímať ako tragickú náhodu. Pretože podľa OSINTdefender vraj letuška dostala od svojho zamestnávateľa MNT Aero na výber. Namiesto stredajšieho tragického letu mohla do Petrohradu cestovať o deň neskôr, konkrétne 24. augusta – nie s vedomím, že táto voľba by mala spečatiť koniec jej života. Raspopová si zrejme všimla nejaké „nezrovnalosti“ v prípravách na let. Rodine vraj oznámila, že Prigožinovo súkromné ​​lietadlo bolo opravované a celá skupina bola prevezená na iné miesto – neprezradila však kam.

Odlet sa oneskoril

Podľa správ ruských médií bola Raspopová staršou sestrou námestníka mestského prokurátora v meste Jemanželinsk Jevgenija Raspopova v Čeľabinskej oblasti. Obaja sa narodili v Kazachstane. Jevgenij vraj nevedel, že jeho sestra bola v Prigožinovom lietadle, iba že pracovala v súkromnom lietadle. O tom, že odlet bude meškať, vraj vopred informovala. Potom už o nej viac nepočul.

Podľa ruských tlačových agentúr sa lietadlo medzi Moskvou a Petrohradom zrútilo v Tverskej oblasti. Pátracia akcia na mieste havárie je teraz ukončená a podľa ruských médií sa našli pozostatky všetkých desiatich mŕtvych.

Ako píšu viaceré ukrajinské médiá, lietadlo vraj zostrelila protilietadlová raketa S-300. Iné médiá vrátane „Russia Today“ nevylučujú výbuch na palube stroja. Miesto havárie je údajne asi 50 kilometrov od Putinovej rezidencie vo Valdaji.

Krásna letuška z Prigožinovho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Kristina Yadrevskay)

Viac o téme: LetuškaLetecká haváriaJevgenij PrigožinKristina Raspopová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu