Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Aké počasie nás čaká cez víkend? Hotové PEKLO na zemi, nepríjemne dusno a hroziace búrky najmä na TÝCHTO miestach!

Počasie v nadchádzajúcich dňoch bude horúce, prerušia ho iba hroziace búrky
Počasie v nadchádzajúcich dňoch bude horúce, prerušia ho iba hroziace búrky (Zdroj: Facebook/SHMÚ)

BRATISLAVA – V posledný augustový víkend nás podľa predpovedí od meteorológov čaká mimoriadne horúce počasie. Pripravte sa na to, že na pocit bude veľmi nepríjemne a dusno. Hrozia aj početné búrky z tepla.

Prílev veľmi teplého vzduchu, ktorý už niekoľko dní prúdi do našej oblasti, ešte zosilnie. Rátajte s tým, že bude extrémne teplo. Cez 30 stupňov Celzia bude aj na severe, pričom na juhu teplota miestami dosiahne 36 až 37 stupňov, s malou pravdepodobnosťou až 38. Na sociálnej sieti na to upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Zmena počasia, ktorú mnohí očakávajú, príde oproti pôvodným predpovediam neskôr. "Pred postupujúcim studeným frontom, na ktorom sa pod Alpami a v severnom Taliansku postupne prehĺbi tlaková níž a bude sa presúvať do našej oblasti, k nám prenikne horúci tropický vzduch od juhu až juhozápadu," poukázali meteorológovia.

Pri vysokej vlhkosti vzduchu bude podľa SHMÚ dusno až silno dusno. Horúčavy budú končiť až v priebehu prvých dní budúceho týždňa prechodom studeného frontu, ktorý postupne prinesie prehánky a búrky, aj intenzívne.

Čistenie jarku v okolí Počúvadla pri Banskej Štiavnici (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

 

V Európe prebieha ďalšia mimoriadna vlna horúčav Horúci vzduch sa z juhu najprv dostal nad Francúzsku, kde teplota...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Friday, August 25, 2023

Najnepríjemnejšie na pocit a mimoriadne dusno má byť dnes a v nedeľu na západe Slovenska. Podľa numerických modelov ide o vyvrcholenie horúčav, informuje Meteo Slovensko. Teplota na západe bude atakovať až +35 a viac stupňov Celzia. Maximálne teploty na celom území budú v rozmedzí +27 až +36 stupňov Celzia. Prevažná časť búrok sa bude tvoriť najmä západne od nášho územia (Nemecko, Česko, Poľsko) a Slovensko zasiahnu iba okrajovo. 

Viac o téme: LetoPočasieHorúčavyDusnoBúrky z tepla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu