Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Krvavý útok v škole: Po napadnutí nožom utrpel 8-ročný chlapec vážne zranenia

V tejto škole v meste Bischofswerda došlo k útoku nožom. Zobraziť galériu (2)
V tejto škole v meste Bischofswerda došlo k útoku nožom. (Zdroj: Google Street View)

BERLÍN - Osemročný chlapec utrpel v stredu dopoludnia vážne zranenia pri útoku nožom na škole v meste Bischofswerda v nemeckej spolkovej krajine Sasko. Informujeme o tom podľa správ agentúr DPA a AP. Útočník (16) sa po čine zapálil.

archívne video

Zrekonštruovaná Základná škola Plickova v Rači po 16 rokoch opäť privíta žiakov (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Chlapec utrpel zranenia na krku a hlave a do nemocnice ho previezli vrtuľníkom. Útočníkom bol 16-ročný žiak, ktorého sa podarilo premôcť a ktorého taktiež prepravili do nemocnice, uviedla polícia. Dodala, že situáciu má pod kontrolou. Budovu školy evakuovali. Útočiaci žiak sa po svojom čine podpálil, píše Bild.de. Hasiacim prístrojom ho uhasil školník. O niečo neskôr ho zatkla polícia. Podpálením sa zranil a potrebuje lekárske ošetrenie. Momentálne nie sú žiadne informácie o možnom motíve.

Polícia predtým informovala, že dostala ráno okolo 9.45 h hlásenie a zasahuje v škole v Bischofswerde na západe Nemecka. Podľa agentúry DPA sa v budove nachádza základná a stredná škola.

V spolkovej krajine Sasko mali školáci letné prázdniny od 10. júla do 18. augusta. K tragédii tak prišlo len pár dní po začiatku školského roka. 

Viac o téme: Nôžútok NemeckoChlapecŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu