Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Rusi sa opäť predviedli: Zo smrti malého ukrajinského dievčatka v Černihive si robia nechutné žarty!

Zo smrti ukrajinského dievčatka sa v Rusku vysmievajú
Zo smrti ukrajinského dievčatka sa v Rusku vysmievajú (Zdroj: Twitter/@JimmySecUK)

ČERNIHIV – Krutosť a cynizmus v Rusku zrejme nepozná hraníc. Pri útoku na ukrajinský Černihiv, pri ktorom sa zranilo 181 ľudí a 7 ľudí zomrelo, prišlo o život aj 6-ročné dievčatko. Práve z jej smrti a pietneho miesta si Rusi robia žarty.

Sofia Holinská (6) mala tento rok nastúpiť do prvej triedy. Jej život a sny ale zničil útok na ukrajinské mesto Černihiv. Dievčatko sa stalo jednou z obetí krutého útoku na centrum ukrajinského mesta, ktoré zasiahla raketa v sobotu za bieleho dňa. Podľa spravodajského portálu Telex Sofia so svojou matkou odchádzala držiac sa za ruku z vlakovej stanice. Obe boli u príbuzných na návšteve a v čase útoku sa nachádzali na hlavnom námestí. Raketa, ktorá dopadla len niekoľko metrov od nich zabila malú Sofiu. Zasiahol ju kovový úlomok z rakety a dievčatko na mieste vykrvácalo.

Na rokovanie vlády nečakane prišiel aj policajný prezident Štefan Hamran, pretože rokovala Bezpečnostná rada (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Na ruskej sociálnej sieti Telegram sa objavilo pietne miesto, kde malá Sofia zomrela spolu s plyšovými hračkami a niekoľkými desiatkami kvetov. Práve tento obrázok sa stal terčom ruského žartu. Jeden z ruských užívateľov pridal k fotke popis. „Detské topánky na predaj. Nikdy nenosené.“ Fotografia s posmešným komentárom získala neuveriteľných 47 000 vysmiatych smajlíkov.  

Černihiv bol až do osudnej soboty relatívne kľudným mestom. Po tom, čo však ruská raketa zasiahla mestské centrum, s námestím, polytechnickou univerzitou a divadlom zostalo zranených 181 ľudí, z ktorých 41 museli odviezť do nemocnice v mimoriadne vážnom stave. 7 ľudí sa stalo obeťami ruského besnenia. Výbuch poškodil aj desať administratívnych budov a 53 obytných domov.

Viac o téme: VojnaRuskoUkrajinaČernihivUkrajina v kríze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu