Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Počasie umožnilo stabilizovať požiar v niektorých častiach Tenerife

(Zdroj: SITA/AP Photo/Arturo Rodriguez)

MADRID - Lesný požiar na kanárskom ostrove Tenerife sa rozšíril na plochu takmer 15.000 hektárov. Priaznivé počasie však v niektorých oblastiach umožnilo stabilizáciu situácie. Informuje webová stránka stanice El Mundo a agentúra DPA.

Meteorologické podmienky v noci na utorok boli priaznivejšie, než sa pôvodne očakávalo, čo malo pozitívny vplyv na hasenie ohňa. "Je to úplne iná situácia, než v akej sme sa nachádzali včera," uviedol šéf regionálnej vlády na Kanárskych ostrovoch Fernando Clavijo. Tiež upozornil, že sa darí zabraňovať zničeniu domov.

archívne video Premiér a poverený minister vnútra Ódor odprevadil hasičov na horiaci grécky ostrov Rodos

Premiér a poverený minister vnútra Ódor odprevadil hasičov na horiaci grécky ostrov Rodos (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Hasičom sa podarilo stabilizovať situáciu v oblasti obcí Arafo a Candelaria vo východnej časti ostrova, kde úrady umožnili návrat evakuovaným obyvateľom. Evakuácia však bola nariadená v sídle Santa Úrsula na severe ostrova. Do boja s požiarmi, ktoré prepukli minulý týždeň, zasahuje celkovo 343 osôb vrátane 150 hasičov a príslušníkov špeciálneho útvaru španielskej armády pre mimoriadne situácie (Unidad Militar de Emergencias - UME), píše El Mundo. S hasením pomáha i letecká technika. Španielsky premiér Pedro Sánchez v pondelok navštívil oblasť postihnutú požiarmi na Tenerife a sľúbil pomoc zo strany vlády pri obnove škôd.

Viac o téme: PožiareTenerifePočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu