Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Brutálne znásilnenie: Obeť (29) museli v nemocnici uviesť do umelého spánku! Neuveriteľné, TÝMTO si pomáhal páchateľ

Páchateľ Umar N. (18) znásilnil vo Francúzsku 29-ročnú ženu
Páchateľ Umar N. (18) znásilnil vo Francúzsku 29-ročnú ženu (Zdroj: Twitter/RECONQUÊTE NATIONALE FRANCE)

CHERBOURG-EN-COTENTIN – Prímorské mesto vo Francúzsku šokovala udalosť, ktorá sa odohrala začiatkom augusta. Žena vo veku 29 utrpela po brutálnom napadnutí a následnom znásilnení ťažké zranenia. V nemocnici ju museli uviesť do umelého spánku. Páchateľ sa polícii ku všetkému priznal. Muži zákona si takéto správanie nevedia vysvetliť.

archívne video

Pokus o znásilnenie v pražskom metre: Pritlačil sa k žene, vyhrnul jej šaty a... to je hrozné! (Zdroj: Polícia ČR)

Vo francúzskom meste Cherbourg-en-Cotentin na pobreží Lamanšského prielivu sa začiatkom augusta odohralo niečo strašné. Udalosti boli tak brutálneho a nepochopiteľného stavu, že správa vyšla von až po desiatich dňoch. Istý mladý muž Umar N. (18) mal fyzicky napadnúť ženu (29) a následne ju brutálne znásilniť. 

Následky tohto činu sú katastrofálne. Ako informuje francúzsky denník Figaro, obeť útoku skončila v nemocnici a musela byť uvedená do umelého spánku. Obeť (29) vypovedala, že v skorých ranných hodinách vnikol páchateľ do jej bytu, fyzicky ju napadol a znásilnil. Umar N. mal dokonca použiť rúčku od metly. Žena utrpela perforáciu čriev a zlomeniny niekoľkých rebier. Páchateľ po incidente utiekol a obeť si z posledných síl zavolala pomoc. 

Zaskočení lekári aj policajti

V Pasteurovej nemocnici v Cherbourgu podstúpila napadnutá žena operáciu a uviedli ju do umelého spánku. Jej stav je naďalej kritický. Mnohí lekári a zdravotné sestry sa neubránili slzám, keď sa dozvedeli, ako prišla k tak ťažkým zraneniam. Niektorí využili aj pomoc od psychológa, píše France Bleu. 

Francúzskej polícii sa podarilo násilníka zatknúť zhruba za týždeň. Usvedčili ho odtlačky prstov a poloha jeho telefónu  počas volania. Najprv mal všetko popierať, no napokon sa priznal. "Voči obeti neprejavil žiadnu ľútosť ani emócie," povedal zdroj blízky vyšetrovaniu. Umar N. spáchal v minulosti už viacero trestných činov. Za poškodenie majetku a prejavy násilia bol odsúdený už päťkrát. V minulosti mal dokonca znásilniť svoju mladšiu sestru (12). V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi doživotie s možným podmienečným prepustením po 27 rokoch. 

Reakcie politikov 

Tento brutálny čin vyvolal v politickej sfére vlnu nepokojov. "Zločinec musí byť odsúdený za svoje zločiny, či už sa volá Oumar, Francis, Michel, Emile, Guy alebo Patrice. Barbarstvo, zvrátenosť, neresť nepoznajú odlišnú farbu pleti ani národnosť. Použiť ohavný čin ako príklad, že imigranti sú násilníci, je prejavom rasizmu," uviedol Olivier Faure, prvý tajomník Socialistickej strany (PS).

"Táto 29-ročná obeť bude mať pre tento barbarský čin už navždy narušený život. Svojou výpoveďou si získala srdcia všetkých Francúzov," napísal an sociálne siete predseda Národného zhromaždenia Jordan Bardella.

Viac o téme: KómaZnásilnenieZraneniaFrancúzskoNormandiaNapadnutieKrimiCherbourg-en-Cotentin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu