Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Horor v chorvátskom letovisku: Čašník (49) napadol a znásilnil mladú turistku priamo na terase reštaurácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DUBROVNÍK – V obľúbenej dovolenkovej destinácii došlo k fyzickému napadnutiu a následnému znásilneniu mladej turistky. Hrozného činu sa mal dopustiť zamestnanec miestnej reštaurácie. Podľa polície nebol občanom Chorvátska.

archívne video

Pokus o znásilnenie v pražskom metre: Pritlačil sa k žene, vyhrnul jej šaty a... to je hrozné! (Zdroj: Polícia ČR)

V pondelok 12. júna v skorých ranných hodinách došlo k znásilneniu mladej Američanky (20) priamo v centre Dubrovníka. Informuje o tom Slobodna Dalmacija. Tohto ohavného činu sa mal dopustiť čašník z miestnej pizzérie Tabasco. Podnik sa nachádza vo veľmi frekventovanej lokalite. V blízkosti je lanovková dráha a historické centrum mesta. Mladej žene však nemal kto pomôcť. Ulice boli o tejto hodine ešte prázdne. 

Nebol to Chorvát 

Násilníka (49) sa napokon podarilo zadržať. Na polícii sa zistilo, že nie je občanom Chorvátska, ale pochádza z Bosny a Hercegoviny, kde sa zdržiava prevažne v meste Trebinje. Trestný čin znásilnenia mal spáchať na verande pizzérie. Obeť mala pohlavný styk bez svojho súhlasu a po akte to hneď oznámila aj polícii. 

Hovorca krajského súdu Pero Miloglav sa vyjadril, že vyšetrovanie celého prípadu sa začalo hneď po vypočútí mladej americkej študentky z New Yorku. "Z dôvodu rizika možného úteku bola útočníkovi nariadená vyšetrovacia väzba po dobu 30 dní. Dňa 14. júna rozhodol súd aj o ďalšom trestnom čine. Násilník mal obeti po akte odcudziť peňaženku s hotovosťou a dve kreditné karty," vyjadril sa. 

Viac o téme: ČašníkZnásilneniePizzeriaChorvátskoDubrovníkKrimiAmerická študentkaTabasco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu