Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Búrlivé politické stretnutie komunistov: Strhla sa obrovská mela, pästiam sa nevyhli ani novinári!

Konflikt v Třeboni zalarmoval aj políciu.
Konflikt v Třeboni zalarmoval aj políciu. (Zdroj: Facebook/R.Š.)

TŘEBOŇ - Politická kampaň môže vyzerať rôzne. Stretnutia s občanmi sú pre politikov dôležité, a to až tak, že sa rozhodli verejnosť pritiahnuť na českú pláž pri třeboňskom rybníku Svět. Tam sa s voličmi chcela stretnúť predstaviteľka českých komunistov z KSČM Kateřina Konečná. Celé stretnutie sa ale zmenilo na veľkú drámu a fiasko, na ktorom padali päste a výnimkou neboli ani prítomní novinári.

archívne video

Petr Fiala zhodnotil výsledky summitu EÚ - CELAC (Zdroj: TASR/ Jaromír Novak)

Prítomnosť fotografov niektorých poriadne vyprovokovala

Na búrlivé stretnutie s občanmi a europoslankyňou Kateřinou Konečnou upozornil portál Extra.cz. Práve novinári mali byť jedným zo spúšťačov, prečo k bitke došlo. Niektorým účastníkom totiž prekážalo, že si ich fotia a natáčajú. Niekoľko mužov dokonca zahodilo všetky zábrany a pustili sa do pästných súbojov s prítomnými účastníkmi udalosti či novinármi. Jedno z videí, ako celá táto akcia dopadla sa objavilo aj na sociálnej sieti. Vopred upozorňujeme, že je plné necenzurovaných vulgarizmov.

Nie všetci si myslia, že konflikt má súvis so stretnutím komunistov

"Podľa mňa sa bitka ani tak akcie komunistov netýkala. Išlo jednoducho o to, že niekoľko návštevníkov pláže nedokázalo prehrýzť, že ich niekto fotí a natáča, reagovali prehnane agresívne a bola z toho bitka," vysvetlil jeden zo svedkov potýčky, pri ktorej jednoducho už museli zasiahnuť aj štátne orgány. Samotná europoslankyňa Konečná sa podľa portálu celej bitke už len bezmocne prizerala.

"Prípadom sa zaoberajú kolegovia z Obvodného oddelenia Třeboň. Hliadka polície bola privolaná na miesto incidentu. Aktuálne budú policajti hovoriť so všetkými osobami, ktoré mohli incident vidieť a ktoré sú zachytené na záznamoch," povedal novinárom hovorca polície Jiří Matzner.

Do prípadu sa už musel vložiť aj starosta

Udalosťou sa po prevalení videí už začal zaoberať aj starosta mesta Třeboň Ján Váňa (ODS). "Samozrejme, že také zmienky nerobia Třeboni práve dobré meno. Došlo tam k fyzickým napadnutiam aj výtržnostiam. Ja som zistil, že akcia bola riadne nahlásená a povolená úradom," zmienil Váňa. Prípad je taký vážny, že jeden z agresorov dokonca nakoniec skončil aj v nemocnici. Polícia sa teraz bude zaoberať vyhodnocovaním kamerových záznamov o tom, ako sa konflikt zrodil.

Viac o téme: StretnutieNovináriKomunistiKSČMBitkaTřeboňKateřina Konečná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu