Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ohnivé peklo v zátoke milionárov: Luxusná jachta vzbĺkla ako fakľa! VIDEO skazy

Jachta sa napokon potopila.
Jachta sa napokon potopila. (Zdroj: Twitter/StevenRenes1)

FORMENTERA - Malebná zátoka Playa Cavall d'en Borras na stredomorskom ostrove Formentera je cieľom bohatých a krásnych. Teraz sa idylické miesto stalo dejiskom požiarneho pekla.

Luxusná jachta "Irmao" tam začala horieť v sobotu okolo 18:00. Podľa britského denníka Daily Mail má loď, ktorá je dlhá viac ako 26 metrov, patriť španielskemu pokrovému hráčovi Diegovi Gomezovi Gonzalezovi (34, prezývaný „Lev“) z Madridu.

archívne video

Slovenskí hasiči pokračujú v boji s požiarom na gréckom ostrove Rodos (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

Zatiaľ nie je známe, či bol v tom čase na palube profesionálny hráč Gonzales. Prezývku dostal po tom, čo v roku 2012 súťažil na European Poker Tour v Prahe v kostýme leva.

Gonzales údajne tiež prenajíma jachtu postavenú v roku 1995 za 46 000 eur týždenne. Môže ubytovať 12 osôb (VIP kajuta, dvojlôžková kajuta a štyri dvojlôžkové kajuty) a má tiež vírivku na palube.

Plamene viditeľné na Ibize

Keď v sobotu vypukol ničivý požiar, na palube bolo dvanásť pasažierov a päť členov posádky. Plamene sa rozšírili v priebehu niekoľkých minút a zmenili jachtu na ohnivú guľu.

Plamene vraj bolo dokonca vidieť aj zo susedného ostrova Ibiza. Na vode pri Formentere sa zvedavci rýchlo zhromaždili na vlastných člnoch a sledovali ohnivé peklo na mori ako atrakciu.

Našťastie sa hostia a posádka mohli včas dostať do bezpečia v záchranných člnoch. Jedného muža (39) vraj previezli do nemocnice s ľahkými popáleninami.

Španielska pobrežná stráž zareagovala na núdzovú situáciu odtiahnutím jachty ďalej na more a pomáhala uhasiť plamene. Podľa úradov sa však horiaca loď potopila v mori.

Predstavitelia rady ostrova Formentera uviedli, že budú situáciu v najbližších dňoch monitorovať. Zatiaľ však nebolo zistené žiadne znečistenie palivom. Majiteľ lode je zodpovedný za vytiahnutie jachty z mora.

Viac o téme: JachtaPožiarFormenteraIrmao
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu