Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Masový vrah Fourniret dostal doživotie

Michel Fourniret
Michel Fourniret (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Súd v severofrancúzskom Charleville-Mezieres odsúdil v stredu na doživotie masového vraha Michela Fournireta, 68-ročného automechanika a na 28 rokov jeho manželku Monique Olivierovú.

Podľa utorňajšieho internetového vydania denníka Le Monde sa Foruniret proti verdiktu neodvolá. Prokurátor opísal manželský pár ako "diablov s dvoma tvárami" zatiaľ čo média hovorili o Foruniretovi ako o "beštii z Ardén." Prípad masového vraha je považovaný za jeden z najstrašnejších kriminálnych afér v histórii krajiny.

Fourniret sa priznal k vraždám, znásilneniam a únosom siedmich mladých dievčat a žien v rokoch 1987 až 2001. Jeho ženu obvinili z pomoci pri ukrývaní obetí vrátane 12-ročnej Elizabeth Brichetovej, ktorá bola v roku 1989 unesená, uškrtená a pochovaná na Fourniretovom pozemku. Olivierová je obvinená z napomáhania k vražde 13-ročnej Natashe Danaisoevej, ktorú manželský pár naložil do svojej dodávky na parkovisku pred supermarketom a ubodal ju na smrť počas pokusu o znásilnenie.

Štátny prokurátor Francis Nachbar, ktorý pre obvinených požaduje doživotný trest odňatia slobody, označil manželov za "neľudských krutých kriminálnikov, akých si krajina nevie ani len predstaviť". Fournireta opísal ako "nekrofilné zviera" neschopného nápravy a spoločne s Olivierovou vytvorili "diabla s dvoma tvárami". "Zostávam extrémne nebezpečným jedincom," komentoval Fourniret obvinenia súdu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu