Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Pri izraelskom leteckom útoku zahynuli dvaja ozbrojenci

(Zdroj: SITA)

GAZA - Pri izraelskom leteckom útoku na juhu Pásma Gazy zahynuli v stredu dvaja ozbrojenci hnutia Hamás, ktoré o obetiach aj informovalo.

Vojenská operácia izraelských síl pokračuje v oblasti od pondelka s cieľom zastaviť palestínske raketové ostreľovanie izraelských vojenských základní a komunít. Pri leteckom útoku boli zranení štyria militanti, ktorí hádzali mínometné granáty, uviedol Hamás.

Pri predchádzajúcom izraelskom zásahu utrpeli zranenia štyria ozbrojenci menšej militantnej skupiny Islamský džihád. Armáda potvrdila oba letecké útoky s tým, že ich terčom boli ozbrojenci odpaľujúci mínometné granáty.

Násilie ohrozuje snahu Egypta sprostredkovať prímerie medzi palestínskymi militantmi a Izraelom v Pásme Gazy. Izrael aj Hamás odmietli prijať podmienky stanovené oboma stranami v záujme pokoja zbraní.

Hamás požaduje od Izraela otvorenie obchodných hraničných priechodov s Gazou, ten však umožňuje len obmedzené dodávky tovarov a humanitárnej pomoci od prevzatia kontroly hnutím v pásme v júni minulý rok. Izrael, ktorý Hamás považuje za teroristickú organizáciu, požaduje zastavenie pašovania zbraní cez tunely nachádzajúce sa pod územiami Gazy a Egypta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu