Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

VOJNA na Ukrajine Deň päťstotridsiaty druhý (7. augusta 2023)

Bytovka, ktorú zasiahla raketa Zobraziť galériu (3)
Bytovka, ktorú zasiahla raketa (Zdroj: Twitter/NEXTA)

RIJÁD - Bezpečnostné rozhovory o Ukrajine sa v nedeľu v Saudskej Arábii skončili dohodou o pokračovaní "medzinárodných konzultácií" zameraných na nájdenie cesty k mieru. Uviedla to štátna saudskoarabská tlačová agentúra SPA. Informuje agentúra DPA. V saudskoarabskej Džidde sa cez víkend zišli predstavitelia vyše 40 krajín a medzinárodných organizácií v rámci snáh vyriešiť vojnu Ruska na Ukrajine. Situáciu sledujeme online.

Naživo z Ukrajiny

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 529

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 529 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

21:20 Spojené štáty počas uplynulého víkendu rozhodli o bezprostrednom odoslaní prvej várky tankov typu Abrams na Ukrajinu, kam by mali prísť začiatkom jesene. Oznámil to v pondelok predstaviteľ americkej armády pre obstarávanie techniky Doug Bush, na ktorého sa odvoláva televízia CNN.

21:05 Počet mŕtvych pri útoku na bytovku v Pokrovsku sa zvýšil na päť. "Päť mŕtvych a 18 zranených v dôsledku dvoch útokov na obytné budovy v Pokrovsku," napísal minister na sociálnej platforme Telegram. Ako dodal, medzi zabitými je aj vysokopostavený predstaviteľ odboru pre núdzové situácie v Doneckej oblasti. Zranení sú tiež štyria záchranári, osem policajtov a traja civilisti. Podľa Klymenka záchranné práce pokračujú.

20:30 Najmenej dve osoby zahynuli v pondelok pri ruskom raketovom útoku na bytovku v Pokrovsku v Doneckej oblasti na Ukrajine, oznámil poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Andrij Jermak. Informuje o tom agentúra AFP.

19:55 Maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó v pondelok telefonicky rokoval s ruským vicepremiérom Alexandrom Novakom o energetickej bezpečnosti v súvislosti so správami o útokoch na energetickú infraštruktúru. Šéf maďarskej diplomacie to uviedol na svojom účte na Facebooku.

19:20 Zelenskyj varoval, že Rusko zostane bez flotily, ak bude pokračovať v blokáde Čierneho mora a útokoch na ukrajinské prístavy. "Ak Rusko bude naďalej dominovať Čiernemu moru a bude ho blokovať odpaľovaním rakiet, urobí to isté aj Ukrajina, čo je férová obrana našich schopností. Ak budú pokračovať v streľbe, nemáme toľko zbraní, ale ak budú pokračovať v streľbe Do konca vojny by mohli byť bez lodí. A to im chceme ukázať,“ povedal Zelenskyj v rozhovore pre latinskoamerické médiá, informoval La Nacion.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu