Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Turisti zažili v Chorvátsku nepríjemný šok: Zjedli pol mora a potom plakali nad rekordným účtom

Dopriali si poriadnu porciu morských plodov Zobraziť galériu (2)
Dopriali si poriadnu porciu morských plodov (Zdroj: TikTok/teonamango)

ZÁHREB - Turisti sa takmer každý deň sťažujú na vysoké ceny v Chorvátsku. Domáci ich upozorňujú, aby si ešte pred objednávkou skontrolovali ceny v cenníku. Zdá sa však, že až po jedle sú nepríjemne prekvapení.

Mladá turistka Teona z New Yorku zverejnila na TikToku a Instagrame svoje nepríjemné prekvapenie na ostrove Hvar. Podľa jej slov je povolaním blogerka, ktorá píše o móde, kráse a cestovaní. Ubytovanie na Hvare, ako aj samotný ostrov si pochvaľovala a zverejnila pozitívne hodnotenie. "Mesto je krásne. A Jadranské more je nádherne modré, napísala. Okrem Hvaru navštívila aj Korčulu a Dubrovník.

archívne video

Lietadlo hasiace požiar v Chorvátsku (Zdroj: Foto: Tip od čiateľa)

Vo štvrtok zverejnila Teona na populárnej sociálnej sieti fotku účtu z konca júla. Spolu s priateľmi navštívila jednu z najprestížnejších hvarských reštaurácií. So svojou spoločnosťou jedla čierne rizoto, sépie, vyprážanú chobotnicu, rybí brodet (dusené plody mora), kapitánsky drink a popíjali aj grécke víno a minerálku. Couvert bol v cene. Jedlo všetci chválili ako výborné. No účet vo výške viac ako 402 eur im vyrazil dych. 

Turisti zažili v Chorvátsku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TikTok/teonamango)

Cena bola podľa niektorých naozaj prehnaná

"To sa stane, keď prijmete, čo vám odporúča čašník. Opýtal sa nás, akí sme hladní a my sme povedali, že nie priveľmi. Zaujímalo by ma, aký by bol účet, ak by sme povedali, že sme naozaj hladní." Niektorí používatelia sociálnych médií s ňou súhlasili, že cena bola prehnaná, no našli sa aj takí, ktorí ju kritizovali. "Sadli ste si uprostred sezóny do vychytenej reštaurácie v lukratívnej lokalite, vyjedli ste pol mora a potom vás prekvapil účet?" Ďalší dodali, že ešte nikdy nevošli do reštaurácie bez toho, aby si vopred nepozreli cenník. "To, čo ste zjedli a vypili, nemá hodnotu ani 50 eur," uzavrel istý turista. 

Viac o téme: DovolenkaJedloTuristiúčetChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu