Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poľsko zadržalo ďalšieho Bielorusa pre podozrenia zo špionáže

(Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Poľsko zadržalo bieloruského občana pre podozrenia, že bol súčasťou "ruskej špionážnej siete", oznámil v piatok poľský minister vnútra Mariusz Kamiňski. Správu sme prevzali z agentúr AFP a Reuters.

"Bielorus Michail A. sa zúčastňoval na prieskume vojenských objektov a prístavov. Vykonával tiež aktivity zamerané na propagandu v prospech Ruska," napísal Kamiňski na platforme X, predtým známej ako Twitter. Ako dodal, ide v poradí už o šestnástu osobu zadržanú v spojitosti s údajnou špionážnou sieťou. Podozrivý občan Bieloruska bol vzatý do vyšetrovacej väzby, píše Reuters.

Napätie sa medzi krajinami stupňuje

Napätie medzi Poľskom a Bieloruskom už dlhšiu dobu narastá. Varšava v poslednom období napríklad opakovane vystríha pred prítomnosťou príslušníkov ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny v Bielorusku. Poľský premiér Mateusz Morawiecki v utorok uviedol, že vagnerovcov presunuli do Bieloruska s cieľom destabilizovať východné krídlo NATO. Poľsko zároveň vo štvrtok oznámilo, že posilní ochranu východnej hranice s Bieloruskom v dôsledku nedávneho narušenia poľského vzdušného priestoru bieloruskými vojenskými vrtuľníkmi.

Viac o téme: ŠpionážPoľskoBielorusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu