Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Neuveriteľný zázrak v chorvátskej Paklenici: Žena porodila počas túry, o tehotenstve vôbec nevedela!

Dvadsaťdvaročná žena porodila priamo na túre v chorvátskej Paklenici Zobraziť galériu (4)
Dvadsaťdvaročná žena porodila priamo na túre v chorvátskej Paklenici (Zdroj: Facebook/HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja)

STARIGRAD – Mimoriadny šok a drámu zažila dvadsaťdvaročná turistka z Luxemburska. Počas túry na ktorú sa vybrala so svojou rodinou ju náhle prekvapili pôrodné bolesti. Kuriózne na prípade je fakt, že žena o svojom tehotenstve vôbec nevedela.

Motocyklista letel po vozovke viac ako 300 km/h (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

Na tiesňovú linku chorvátskych záchranárov zavolala rodina 22-ročnej ženy s informáciou, že jej na túre došlo mimoriadne zle a žiadajú preto o pomoc záchranárov, píše chorvátsky denník 24.sata. „Vyšli sme hore aj s nosidlami a vybavením. Po viac ako hodine chôdze sme dorazili na miesto a uvideli ženu, ktorá práve porodila. Strážca parku a jej rodina bola s ňou,“ opísala situáciu anestéziologička Adela Ušanovićová, ktorá mala v tom čase službu.

 

[POROD 👶 U NP PAKLENICA] Danas u 14:51 sati, naši dežurni spašavatelji su dobili dojavu o porodu u objektu Lugarnica u...

Posted by HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja on Saturday, July 29, 2023

Keď zistili o čo ide, na miesto zavolali aj gynekologičku. V momente keď prišla na miesto, už dieťa bolo na svete. Žena porodila sama, bez akejkoľvek pomoci na toalete. „Dieťa prišlo na svet hlavičkou a všetko dobre dopadlo. Dievčatku sa darí dobre, a na svet prišla o niečo skôr,“ povedala gynekologička Dora Perinčićová, ktorá pracuje v nemocnici v Pule. Vysvetlila aj, ako je možné, že žena o svojom tehotenstve vôbec nevedela. „Existujú rôzne dôvody pre takýto jav. Je možné, že žena nemala ani väčšie bruško, alebo nemala žiadne príznaky. Možné je všetko,“ dodala gynekologička. Žena aj dieťa boli prevezené do nemocnice pomocou nosidiel a potom sanitkou. Obe sú v poriadku.

Viac o téme: PôrodTehotenstvo ChorvátskoPaklenica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu