Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zrážka člna a plachetnice si vyžiadala jednu obeť: Kapitána museli hospitalizovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Image Source)

RÍM - Pri zrážke motorového člna s plachetnicou pri pobreží Amalfi na juhu Talianska prišla o život Američanka Adrienne Vaughanová, ktorá viedla americkú pobočku britského vydavateľstva Bloomsbury. Úrady kapitána člna vyšetrujú pre podozrenie z trestného činu neúmyselného zabitia. V sobotu to vyhlásila talianska prokuratúra. TASR správu prevzala z agentúr AFP a ANSA.

Incident sa odohral ešte vo štvrtok. Okrem Vaughanovej sa v člne nachádzal aj jej manžel, dve deti a kapitán, ktorý plavidlo riadil. Čln narazil do väčšej plachetnice, na palube ktorej sa konala svadobná oslava s približne 80 účastníkmi. Američanka po náraze vypadla do mora, kde sa zachytila do vrtule plachetnice. Do vody odhodilo aj jej manžela, ten však utrpel len miernejšie zranenia.

Kapitán si zlomil rebrá

V nemocnici hospitalizovali aj kapitána člna, ktorý si pri nehode zlomil niekoľko rebier. Podľa agentúry ANSA mal muž pozitívny test na drogy a alkohol v krvi, no talianska prokuratúra uviedla, že až špecialisti posúdia, či a ako mohlo užitie nejakej návykovej látky ovplyvniť schopnosť kapitána riadiť čln.

Kapitán plachetnice Tony Gallo v rozhovore pre taliansky denník La Repubblica povedal, že "motorový čln vykonal nevysvetliteľný, takmer kamikadze manéver". Dodal, že čln prichádzal z opačného smeru, zrazu sa zvrtol o 90 stupňov a skončil priamo pod provou plachetnice.

Viac o téme: NehodaČlnPlachetnicaAmalfi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu