Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalší krvavý útok žraloka: Boj o život, žena skončila v nemocnici v kritickom stave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Na newyorskom pobreží sa odohral ďalší útok žraloka. Ide už o šiesty podobný incident v tomto regióne počas tohto leta. Dravec napadol 50-ročnú ženu a vážne ju zranil na nohe. Okamžite ju previezli do nemocnice. Odborníci však aj napriek tomu tvrdia, že útoky žralokov sú ojedinelou záležitosťou.

K útoku na kúpajúcu sa Američanku došlo pri pláži Rockaway neďaleko newyorskej štvrte Queens. Po vytiahnutí topiacej sa ženy na breh záchranári zistili, že silno krváca z ľavej nohy.

Šokujúca tragédia: Mladého plavca roztrhal žralok (Zdroj: Profimedia)

Podľa CNN sa v lekárskej správe uvádza: "Všetko nasvedčuje tomu, že išlo o uhryznutie žralokom." Lekári podľa ABC News informovali, že napadnutá žena v kritickom stave hospitalizovaná. Neskôr bol jej stav už stabilizovaný.

"Pláž aj naďalej pozorne sledujeme a pri zbadaní žraloka vždy všetkých varujeme a vyzývame návštevníkov k odchodu z vody," vysvetlila organizácia New York Parks.

Napriek tomu, že v oblasti štátu News York v júli až k piatim útokom žraloka na ľudí, úrady zdôrazňujú, že podobné napadnutia sú ojedinelé. Úrady kvôli zvýšenému výskytu morských dravcov v oblasti Long Island monitorujú more pomocou dronov. Niektoré pláže museli dokonca na niekoľko dní zavrieť.

Viac o téme: NemocnicaZranenieŽralokútok New York
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu