Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bombový poplach vo Viedni: Celý rozruch spôsobil Slovák! Na miesto museli nabehnúť desiatky policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Do viedenského Leopoldstadtu sa v sobotu neskoro večer prihnali desiatky policajných áut. Ochranka židovského chrámu mala vidieť muža s bombou.

Modré svetlá, sirény a zátarasy! V sobotu okolo 21:00 si ochranka v židovskom chráme všimla podozrivého muža s káblom a okamžite zavolala políciu. 23-ročný Slovák evidentne predpokladal, že musí ísť o bombu a okamžite spustil poplach.

archívne video

Kriminalisti zadržali dve osoby, ktoré páchali zverstvá na maloletej (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

V priebehu niekoľkých minút boli na mieste desiatky hliadkových áut, pohotovostná jednotka a početné špeciálne jednotky WEGA. Úradníci ohradili celé ulice, aby našli „muža s bombou“.

Obyvatelia v blízkosti nesmeli opustiť svoje domovy. "Z bezpečnostných dôvodov sme sedeli dve hodiny doma," hlási obyvateľ v diskusii na stránke Heute. Až o ulicu ďalej, vo Fruchtgasse, podozrivého Viedenčana napokon zastavili.

Muž sa musel vyzliecť na ulici

V bezpečnej vzdialenosti od podozrivého mu policajti dali pokyny – privolaný bol aj pes na vyhľadávanie výbušnín. Muž si musel ľahnúť na zem a vyzliecť sa, aby sa uistili, že na sebe nemá opasok s výbušninou alebo čokoľvek iné.

Pôvodné podozrenie ochrankára sa ale ukázalo ako mylné: 28-ročný muž mal pri sebe iba kábel od slúchadiel. "Po kontrole sa ukázalo, že pri sebe nemal žiadne nebezpečné predmety," potvrdil pre Heute policajný hovorca Markus Dittrich. Celá operácia trvala približne do 22:30. Nikto sa nezranil.

Viac o téme: Bombový poplachViedeňSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu