Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Česká polícia nevpustila ruskú tenistku, ktorá mala hrať na turnaji WTA

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Česká cudzinecká polícia vo štvrtok večer neumožnila vstúpiť na územie ČR ruskej tenistke, ktorá smerovala na turnaj WTA v pražskej Stromovke. Ďalšie tenistky z Ruska ani Bieloruska podľa českého ministerstva vnútra už do ČR nepricestujú. Uviedli to v piatok na sociálnej sieti Twitter.

Polícia podľa ministerstva pri kontrole ruskej občianky na letisku zistila dôvody k ukončeniu prechodného pobytu a hráčka preto Česko opustila. Jej meno usporiadatelia neuviedli. "V situácii, keď Rusko zabíja na Ukrajine civilistov, nie je zároveň možné merať si s ruskými športovcami sily na športových podujatiach. Preto naša vláda prijala nariadenie, ktoré účasť ruských športovcov na súťažiach v ČR zakazuje," napísal na sociálnej sieti minister vnútra Vít Rakušan. Vláda Petra Fialu schválila zákaz ruských športovcov a tímov na súťažiach v ČR tento rok v júni.

"Neodkladne sme o situácii prostredníctvom WTA informovali všetkých ostatných účastníkov turnaja s ruským či bieloruským občianstvom," povedal podľa servera Novinky.cz riaditeľ turnaja Miroslav Malý. Vedenie turnaja podľa neho postup štátnych orgánov plne rešpektuje. "Nepredpokladám, že sa v tejto situácii na nadchádzajúcom turnaji zúčastní akákoľvek hráčka s ruským či bieloruským občianstvom," dodal. Turnaj tenisovej organizácie WTA sa uskutoční v areáli pražskej Sparty v Stromovke od 31. júla do 6. augusta.

Viac o téme: TenisPolícia Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu