Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Pakistane vybuchla bomba: Explózia si vyžiadala 30 mŕtvych, vyše 50 ľudí utrpelo zranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo)

ISLAMABAD - Na najmenej 40 stúpol počet obetí nedeľného výbuchu bomby na politickom zhromaždení islamistickej strany na severozápade Pakistanu. Zranenia utrpelo zhruba 150 ľudí, niektorí z nich sú vo vážnom stave, potvrdili miestni predstavitelia. Informujú agentúry DPA a AFP.

K explózii došlo pred príchodom vysokého predstaviteľa tejto strany, ktorý mal na ceremónii vystúpiť, uviedol pre agentúru AFP generálny inšpektor polície v provincii Chajbar Paštúnchvá. Dodal, že terčom útoku bola islamistická strana Džamíat-e-ulemá islám, ktorá usporiadala zjazd v meste Chár v regióne Bádžaur pri hraniciach s Afganistanom.

archívne video Ukrajinský útok na ruský muničný sklad v meste Okťabrskij

Ukrajinský útok na ruský muničný sklad v meste Okťabrskij. (Zdroj: Facebook/คลิปสุดมัน HD)

Na mieste sa nachádzalo viac ako 400 členov a priaznivcov strany. K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil, avšak AFP pripomína, že útok voči strane Džamíat-e-ulemá islám nedávno podnikla miestna pobočka teroristickej organizácie Islamský štát (IS). 

Od návratu afganského Talibanu k moci v susednom Afganistane v roku 2021 došlo v Pakistane k prudkému nárastu počtu útokov. Provincia Chajbar Paštúnchvá sa považuje za baštu pakistanského Talibanu (Tehríke Tálibán Pákistán, TTP). Zhromaždenie sa konalo v rámci predvolebnej kampane pred parlamentnými voľbami, ktoré by mali v Pakistane konať na jeseň. 

Viac o téme: VýbuchSmrťZranenieBomba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu