Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Holandskí záchranári vstúpili na horiacu nákladnú loď: Pripojili ju o remorkér

Horiaca loď
Horiaca loď (Zdroj: SITA(Kustwacht Nederland/Coast Guard Netherlands via AP))

AMSTERDAM - Po prvýkrát od utorkového vypuknutia požiaru na nákladnej lodi s automobilmi pri pobreží Holandska sa v piatok podarilo záchranárom dostať na palubu. Plavidlo pripojili k remorkéru, avšak zatiaľ nie je známe, kam by ho mohli odtiahnuť, informuje agentúra DPA.

Na lodi ešte horí, plamene aj dym však už ustupujú. Merania taktiež ukázali výrazný pokles teploty na lodi. Nákladná loď s 3800 autami na palube sa v čase vypuknutia požiaru nachádzala približne 30 kilometrov severne od ostrova Ameland. V súčasnosti je o niečo západnejšie, 23 kilometrov na sever od susedného ostrova Terschelling.

Jeden človek zahynul

V dôsledku požiaru zahynul jeden člen posádky, ďalších 22 sa podarilo zachrániť. Vlastník lode, spoločnosť Shoei Kisen Kaisha uviedla, že s vysokou pravdepodobnosťou ho spôsobili elektromobily. Na palube lode Fremantle Highway plaviacej sa pod vlajkou Panamy sa podľa holandskej tlačovej agentúry ANP nachádza takmer 500 elektromobilov. Pôvodne sa uvádzalo, že ich je tam 25. Do mora sa už medzičasom dostali z plavidla škodlivé látky – ťažké kovy, plasty či batérie.

Viac o téme: PožiarNákladná loďHolandsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu