Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nemecká polícia prenasledovala auto naložené pašovanými cigaretami: Vodič unikol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/FS SR)

BERLÍN - Nemecká polícia prenasledovala vozidlo až po strechu naložené pašovanými cigaretami, ktoré prišlo do Nemecka z Poľska, píše TASR podľa agentúry DPA.

Podozrivé auto spozorovali blízko nemecko-poľského hraničného priechodu Weißkeisel ešte v utorok ráno, spresnila polícia. Unikajúce auto zastavil až na ceste nastražený tzv. ostnatý pás, teda zariadenie na prepichovanie pneumatík. Vodič však následne ušiel do neďalekého lesa a napriek rozsiahlemu pátraniu sa mu pred políciou podarilo ujsť, uviedli tamojšie colné úrady. Podrobnosti o utorkovom incidente zverejnili až vo štvrtok.

Archívne video

Jazda nákladného vozidla, akú ste ešte nevideli (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj)

V kabíne a v batožinovom priestore vozidla policajti objavili približne 189.000 kusov cigariet. Nemecké úrady nespresnili, odkiaľ boli cigarety pašované; tabak je však v Poľsku značne lacnejší, než v susednom Nemecku, podotýka DPA. Ukázalo sa, že poľské poznávacie značky na zaistenom vozidle boli falošné. Polícia v aute objavila aj dve nemecké poznávacie značky. Podrobnosti by malo odhaliť až ďalšie vyšetrovanie.

Viac o téme: CigaretyPolícia PašeráctvoNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu