Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Lesný požiar na Kanárskych ostrovoch sa hasičom podarilo stabilizovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Mate Gojanovic, SibenikIN via AP)

MADRID - Hasičom sa podarilo "stabilizovať" lesný požiar, ktorý spustošil 400 hektárov lesa na španielskom ostrove Gran Canaria. Oznámil to vo štvrtok šéf miestnych hasičov Federico Grillo, informuje správa agentúry Reuters.

Úrady vyhlásili situáciu s požiarom na ostrove za stabilnú okolo polnoci miestneho času. Predtým museli v dôsledku požiaru evakuovať z domov stovky ľudí a niekoľko desiatok detí z tábora v horách. Do hasenia požiaru bolo zapojených 250 hasičov a deväť lietadiel a v jeho dôsledku museli uzatvoriť tri cesty.

archívne video Požiare na Rodose

Požiare na Rodose (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

Museli evakuovať približne 4000 ľudí

"Nanešťastie na (hore) Pico de las Nieves zhorel dom," uviedol Grillo na sociálnej sieti. Nenahlásil však nijakých zranených. Od stredu úrady postupne dovoľujú miestnym obyvateľom, aby sa v sprievode bezpečnostných zložiek vrátili do svojich domovov a skontrolovali možné škody či sa postarali o svoje zvieratá. 

Začiatkom júla museli úrady evakuovať približne 4000 ľudí aj na neďalekom ostrove La Palma. Hasičom sa tam totiž vymkol spod kontroly požiar. Lesné požiare pritom v súčasnosti sužujú viacero európskych krajín vrátane Grécka či Talianska.

Viac o téme: PožiarHasičiŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu