Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dažde a záplavy v Južnej Kórei si vyžiadali najmenej 40 obetí na životoch

(Zdroj: Getty Images)

SOUL - Najmenej 40 obetí na životoch si vyžiadali silné dažde a záplavy, ktoré už deviaty deň sužujú Južnú Kóreu. Zranenia utrpelo ďalších prinajmenšom 34 ľudí, zatiaľ čo svoje domovy muselo pre výčiny počasia opustiť vyše 10.000 ľudí, informujú pondelkové správy agentúr AP a DPA.

Intenzívne dažde pretrvávajú v Kórei od 9. júla. Spôsobili viacero zosuvov pôdy či dočasné výpadky elektrickej energie. Najväčšie škody úrady hlásili zo strednej a južnej časti krajiny. K jednému z najhorších incidentov došlo v tuneli v meste Čchongdžu v strednej časti krajiny, kde v sobotu večer v dôsledku tzv. bleskových záplav uviazlo asi 15 vozidiel. Na miesto bolo nasadených takmer 900 záchranárov, ktorí dosiaľ z tunela vytiahli 13 mŕtvych tiel a deväť živých osôb.     

V celej krajine bolo poškodených alebo zničených takmer 200 domov a približne 150 ciest. Bez elektriny sa v uplynulých dňoch ocitlo 28.607 ľudí, uviedlo tamojšie ministerstvo vnútra. Kórejská meteorologická služba naďalej očakáva silné dažde vo veľkej časti krajiny. Do utorka by podľa jej predpovede mohlo v strednej a južnej časti krajiny napadnúť až 20 centimetrov zrážok.

Viac o téme: ZáplavyDaždeJužná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu