Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

AKTUÁLNE V Káhire sa zrútil obytný dom: Panika a zúfalstvo, hlásia najmenej sedem mŕtvych!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky)

KÁHIRA - Najmenej sedem ľudí zahynulo po páde obytného domu, ktorý sa v pondelok zrútil na severe egyptskej metropoly Káhira. Informuje agentúra AP, ktorá sa odvolala na tamojšie médiá.

archívne video

Muž zhorel zaživa v kontajneri na elektroodpad (Zdroj: Facebook/Krimi Plzeň)

Záchranári vytiahli spod trosiek štvorposchodovej budovy okrem siedmich mŕtvych tiel aj štyroch preživších, ktorých previezli do nemocnice. Úrady preventívne evakuovali aj susedný dom, informovala egyptská štátna tlačová agentúra MENA. O detailoch informuje aj portál Egypt Today. Ten informuje už o ôsmich mŕtvych.

AKTUÁLNE V Káhire sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto Egypt Today )

Príčina pádu budovy nebola bezprostredne známa

Polícia oblasť uzavrela, pričom záchranári na mieste naďalej pátrajú po možných preživších. Príčina pádu budovy nebola bezprostredne známa. AP pripomína, že zrútenia budov sú v Egypte pomerne časté. Dôvodom je nekvalitná výstavba, ale aj slabá údržba stavieb v chudobných mestských štvrtiach či vidieckych oblastiach.  

AKTUÁLNE V Káhire sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto Egypt Today)

Egyptská vláda sa pritom v posledných rokoch pokúša - po desaťročiach laxného prístupu - potlačiť nelegálnu výstavbu. Snaží sa tiež vystavať nové štvrte či celé mestá, aby tak poskytla bývanie ľuďom žijúcim nebezpečných oblastiach tohto typu.

Viac o téme: DomMŕtviKáhira
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu