Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Izrael označil zabitie troch vojakov na hranici s Egyptom za teroristický útok

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu (Zdroj: SITA/Ronen Zvulun/ Pool photo via AP)

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu označil v nedeľu zabitie troch vojakov egyptskou pohraničnou strážou za teroristický útok a požaduje spoločné vyšetrovanie s Káhirou, informuje agentúra Reuters.

"Izrael vyslal jasný odkaz egyptskej vláde. Očakávame, že spoločné vyšetrovanie bude vyčerpávajúce a dôkladné," povedal podľa televíznych vyjadrení Netanjahu svojmu kabinetu. "Obnovíme postupy a metódy operácií a tiež opatrenia na zníženie pašovania na minimum a na zabezpečenie toho, aby sa podobné tragické teroristické útoky neopakovali," dodal Netanjahu.

archívne video Polícia zadržala dvoch mužov: V Bratislave obchodovali s drogami

Polícia zadržala dvoch mužov: V Bratislave obchodovali s drogami (Zdroj: Polícia - Bratislavský kraj)

Policajt prenasledoval pašerákov drog

Dvojčlennú izraelskú vojenskú hliadku v sobotu nadránom na odľahlom mieste zastrelil egyptský policajt, neskôr sa dostal do ozbrojeného stretu s ďalším izraelskými vojakmi, pričom počas prestrelky jeden z nich zomrel. Egyptská armáda uviedla, že policajt prenasledoval pašerákov drog. Prekročil hranicu a potom sa ozvali smrteľné výstrely.

Podľa egyptských úradov boli zranení aj ďalší dvaja ľudia. Izrael ukončil okupáciu Sinajského polostrova po podpise mierovej zmluvy s Egyptom v roku 1979, ale na ich spoločnej hranici sa odvtedy odohralo viacero smrteľných útokov militantných skupín.

Viac o téme: SmrťVojaciTeroristický útokEgyptIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu