Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Číne popravili bývalú učiteľku, ktorá otrávila škôlkarov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - V strednej Číne popravili bývalú učiteľku materskej školy, ktorá pred štyrmi rokmi zámerne primiešala do stravy dusitan sodný, pričom jedno dieťa na následky otravy zomrelo a ďalších 24 škôlkarov ochorelo. Správu sme prevzali v piatok z agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na čínske štátne médiá.

Tridsaťdeväťročná Wang Jün sa proti rozsudku, ktorý pôvodne vyniesol v septembri 2020 súd v meste Ťiao-cuo v provincii Che-nan, odvolala, avšak neúspešne. Vo štvrtok ten istý súd overil Wangovej totožnosť a vyniesol nad bývalou učiteľkou rozsudok smrti, uvádza sa vo vyhlásení súdu. Wangová kúpila dusitan sodný v marci 2019 po tom, ako bola zapletená do sporu s kolegom. Na druhý deň ráno v škôlke primiešala otravu deťom do kaše, uviedol súd.

Otravu primiešala deťom do kaše

V januári 2020 jedno z detí zomrelo na zlyhanie viacerých orgánov v dôsledku otravy. Dve desiatky ďalších detí utrpeli ľahké zranenia, informovali štátne médiá. Podľa odhadov medzinárodnej ľudskoprávnej organizácie Amnesty International popravia v Čína každoročne tisíce ľudí, oveľa viac ako v ktorejkoľvek inej krajine. Čína údaje o popravách nezverejňuje.

Viac o téme: OtravaUčiteľkaŠkôlkarČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu