Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pri výbuchu plynovej fľaše v minibuse zomrelo sedem ľudí: Medzi obeťami sú aj deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LÁHAUR - Najmenej sedem ľudí prišlo o život pri výbuchu minibusu v pakistanskom regióne Pandžáb. Príčinou explózie bol s najväčšou pravdepodobnosťou únik plynu z tlakovej fľaše, ktorá sa vo vozidle nachádzala. Medzi obeťami sú aj dve ženy a tri deti. V sobotu to uviedla tamojšia polícia. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Záchranári vyhlásili, že zranenia a popáleniny utrpelo ďalších desať osôb, ktoré museli byť prevezené do nemocníc. Agentúra DPA pripomína, že pakistanské úrady používanie plynových fliaš v prostriedkoch verejnej dopravy a školských autobusoch zakázali. Dôvodom bol čoraz vyšší počet podobných explózií, ktoré si v priebehu rokov vyžiadali desiatky obetí.

Viac než 4-tisíc obetí na životoch 

V Pakistane sa však nariadenia týkajúce sa bezpečnosti vozidiel a cestnej premávky často porušujú. V krajine nie je vybudovaná vyhovujúca infraštruktúra, autá sú často v zlom technickom stave a šoféri jazdia bezohľadne. Podľa pakistanského Štatistického úradu sa v tejto krajine každoročne odohrá až 9000 dopravných nehôd, ktoré si vyžiadajú viac než 4000 obetí na životoch.

Viac o téme: VýbuchMinibusPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu