Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kontroverzné nariadenie na obľúbenej talianskej pláži: Rozhnevalo turistov aj domácich! Toto veľa dovolenkárov nepredýcha

San Giovanni di Sinis, Sardínia, Taliansko
San Giovanni di Sinis, Sardínia, Taliansko (Zdroj: Getty Images)

SARDÍNIA – Dovolenka pre mnohých ľudí nie je len o mori, slnku a vylihovaní na pláži, ale aj o dobrom jedle. Ak si však chcete dopriať všetko naraz, obľúbenému talianskemu letovisku sa radšej oblúkom vyhnite. Domáci ako aj turisti majú totiž zakázané na pláži jesť či stanovať.

Nariadenie obsahujúce spomínané zákazy vyšlo v sardínskom meste Sant'Antioco. Miestni starosta Ignazio Locci chce jeho zavedením zamedziť znečisteniu pláži odpadkami, ktoré po sebe turisti často nechávajú. Kritika však neobišla ani domácich, ktorí si podľa jeho slov dokonca počas sviatkov nosili na pláže stoly a usporadúvali tam obedy. Starostovi sa tiež nepáčili veľké rodinné pikniky. Ako upozornil portál today.it, za porušenie zákazu hrozí pokuta vo výške 500 eur. 

Archívne video: Najväčšie krásy Talianska spoznáte aj vlakom

Najväčšie krásy Talianska spoznáte aj vlakom (Zdroj: Trenitalia)

„Viem, že sa to môže zdať ako prehnané opatrenie, no bolo nevyhnutné,“ vysvetlil starosta. Ten klepol po prstoch všetkým a nielen tým, čo na plážach hodovali vo veľkom. Zjesť si tam tak teraz nemôžete ani obyčajný malý sendvič, nanuk či ovocie – jednoducho nič. Jedlo však nie je jediná vec, ktorú starosta talianskeho mesta zatrhol. Zákaz sa týka tiež fajčenia či stanovania. Povolené nie je ani používanie kameňov na „ukotvenie“ slnečníkov.

Ľuďom sa však takéto opatrenie nepáči. Namietajú, že v blízkosti pláže je veľa bufetov, no jedlo zakúpené tam si nemajú kde zjesť, respektíve tak musia urobiť priamo pri bufete. Mnohí sú tiež zmätený z toho, kde už začína pláž a teda jedlo tam konzumovať nemôžu a kde je to, naopak, ešte povolené. Nájdu sa však aj takí, ktorí opatrenie privítali, pretože aj im znečistené pláže prekážali.

Viac o téme: DovolenkaMorePlážTuristiZákazSardínia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu