Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Komická situácia: Policajná dodávka uviazla na železničnom priecestí, muža zákona pokuta neminula

Policajná dodávka je zakliesnená medzi spadnutými závorami.
Policajná dodávka je zakliesnená medzi spadnutými závorami. (Zdroj: Facebook/24opole)

TULOWICE – Dopravné obmedzenia platia pre každého. Tento policajt si to zrejme nemyslí. Prichádzajúci vlak len tak nespomalí a preto je každý úsek, ktorý sa križuje s cestnou infraštruktúrou, označený minimálne výstražným znamením. Policajné vozidlo sa však pohybovalo, akoby tam nič nebolo.

archívne video

Rezort dopravy čaká na dofinancovanie štátnych železníc, chýba 155 miliónov eur (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aj policajti sú len ľudia, ale tento porušil hneď niekoľko dopravných predpisov. Poľské Tulowice zažili scénu ako z filmu. Policajt na služobnej dodávke chcel rýchlo prejsť železničným priecestím. Za rampy vošiel s vedomím, že na druhú stranu to už zrejme nestihne. Stalo sa presne to, čoho sa obával. 

Rampy zatarasili cestu v okamihu, keď policajná dodávka prechádza po priecestí. Policajtovi zrejme nehovorili nč výstražné svetlá, ktoré zmenia farbu v prípade, že sa blíži vlak. Okrem toho ich sprevádzal aj klasický zvonček. Nič z toho pre policajta neexistovalo. Jednému z vodičov sa podarilo natočiť, ako sa auto otočilo o 90 stupňov, aby uvoľnilo aspoň železničnú trať. Záznam zverejnil web 24opole.pl.

Policajti zostali zakliesnení na železničnom priecestí (Zdroj: Facebook/24opole)

K situácii sa vyjadrila aj poľská polícia. "V tejto situácii u policajta v služobnom aute úplne absentovala ostražitosť. Navyše sa dopustil závažného priestupku," konštatoval hovorca miestneho policajného veliteľstva Dáriusz Światczak. Policajt okrem toho ohrozil aj svojho kolegu, ktorý sedel na mieste spolujazdca. 

Pokuta aj trestné body 

"Priestupok spočíval v porušení zákazu vjazdu na železničné priecestie pri výstražných signáloch. Tu dôstojník bohužiaľ zle odhadol situáciu a skončil zakliesnený na železničnej trati. V súlade s platnými predpismi mu bola vystavená bloková pokuta v hodnote 2-tisíc zlotých (440 eur) a dostal 15 trestných bodov," povedal Świątczak z provinčného veliteľstva poľskej polície v Opole.

Viac o téme: PriestupokŽeleznicaZávoryPolícia PoľskoTulowice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu