Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Internet pobúrilo VIDEO s burleskou, ktorú sledovali deti: Nezodpovední sú rodičia, odkazujú ľudia

Škandál na slávnostiach vína v Třebíči
Škandál na slávnostiach vína v Třebíči (Zdroj: FB/M.S.)

TŘEBÍČ - Po Slávnostiach ružového vína v Třebíči, ktoré sa konali minulý víkend, sa na sociálnych sieťach začalo šíriť video s polonahou tanečníčkou, ktorú sledovali deti. Okamžite sa spustila vlna pobúrených reakcií a mesto žiadalo vrátiť aj dotáciu. Kde boli však rodičia?

Polonahá burleska, ktorá mala bradavky prekryté len drobnými ozdobami, sa vlní na pódiu a predvádza umelecký tanec. Tesne pod pódiom ju sledujú deti a obďaleč postávajú dospelí s pohármi vína. Takýto pohľad sa naskytol ľuďom, ktorí prišli uplynulú sobodu na Slávnosti ružového vína v Třebíči. Video sa dostalo na sociálne siete a ľudí najskôr pobúrilo.

"Sobotné Slávnosti ružového vína o 18:00! Usporiadateľ slávností v Třebíči má naozaj zvláštnu predstavu o kultúrnom programe na popoludnie pre rodiny s deťmi," napísala Milada k videu. Pobúrený bol aj primátor mesta Pavol Pascal. "Takéto vystúpenie na akciu podporovanú mestom Třebíč nepatrí. Od organizátorov budeme požadovať vrátenie peňazí a zvážime podporu aj do ďalších rokov," uviedol Pascal pre české médiá. 

Škandál na slávnostiach vína v Třebíči: Deti sledovali tanec takmer nahej burlesky! (Zdroj: FB/Milada Svobodová)

Zodpovední sú rodičia

Pravdou však je, že išlo o slávnosti vína a program bol dopredu známy. To, že vystúpenie burlesky mohlo byť zaradené v neskorších hodinách, uznal aj usporiadateľ programu. "Chceme sa ospravedlniť všetkým, ktorí prišli na sobotný 9. ročník Slávností ružového vína a odišli roztrpčení programom, a to konkrétne vystúpením burlesky. Reakciám predovšetkým rodičov, ktorí boli na Slávnostiach spoločne s deťmi, rozumieme a prijímame plnú zodpovednosť za chyby, ktoré sa stali – ako napríklad nevhodné časové zaradenie tohto vystúpenia na program," napísali na sociálnej sieti usporiadatelia. 

 

Chceme se omluvit všem, kteří přišli na sobotní 9. ročník Slavností růžového vína a odešli roztrpčeni programem, a to...

Posted by Slavnosti růžového vína on Tuesday, June 20, 2023

Dodali, že podľa dohody s mestom, ktoré sa nijako nepodieľalo na programe, vrátia dotáciu vo výške 60-tisíc korún, ktorá im bola na organizovanie Slávností poskytnutá. "Mrzí nás, že tento ročník zanechal takú horkú pachuť, je to pre nás ponaučenie do ďalších rokov. Jubilejné desiate Slávnosti ružového vína, ktoré nás čakajú budúci rok, pojmeme v triezvejšom duchu," uviedli. 

Mnohí však organizátorovi vyjadrili podporu a sú presvedčení, že zodpovednosť majú v prvom rade rodičia. "Tak buď som túto akciu ja zle pochopil alebo sú naozaj na vine rodičia, ktorí svoje ratolesti na takéto akcie berú. A keď už ich tam vezmú, tak sú za nich predsa zodpovední," myslí si napríklad Zbyněk. V konečnom dôsledku, program bol dopredu známy.

Vyjadrila sa aj samotná burleska ElektraShow, ktorá to označila za „hon na čarodejnicu“, píše Pravda. "Na vystúpenie, ktoré je v príspevku, ste boli moderátorkou upozornení, že nie je úplne vhodné pre deti. Pýtam sa vás všetkých teda, prečo ste svoje deti neodviedli a nechali ich tam stáť?! Aj keď som už jednu show na pódiu predviedla 1,5h predtým, vedeli ste snáď, o čo pôjde, alebo ste sa radšej oddávali chuti vína a v tom momente vám to neprekážalo?" pýta sa burleska.

Viac o téme: VínoDetiŠkandálSlávnostiTřebíčBursleska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu