Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Poplach na obľúbenom gréckom ostrove: Zmizla mladá opitá hosteska z Poľska! Šialené, čo s ňou urobil podozrivý muž

Po Anastasii zúfalo pátrajú.
Po Anastasii zúfalo pátrajú. (Zdroj: gettyimages.com)

KOS - Mladá 27-ročná Anastasia Rubińska pracovala ako hosteska v reštaurácii luxusného hotela v jednom z dovolenkových rezortov na gréckom ostrove Kos, ktorý patrí k obľúbeným turistickým destináciám. Videli ju naposledy v pondelok. Odvtedy akoby sa po nej zľahla zem. Rodina, známi a jej priateľ sú vystrašení. Na vyšetrovaní jej zmiznutia sa podieľa aj poľské ministerstvo zahraničných vecí.

archívne video

Netradičný pohľad na obľúbenú destináciu: Spoznajte najvzácnejšie hrady a zrúcaniny Grécka (Zdroj: Dromedár)

Posledným miestom, kde Anastasiu videli, bol obchod v letovisku Marmari na Kose, informuje portál ekathimerini.com. Podľa gréckych médií "mala v deň zmiznutia v práci voľno. Jej partner, ktorý tiež pracoval v hoteli, bol v ten deň na smene. Žena sa rozhodla ísť na drink sama. Stretla skupinu piatich Pakistancov a Bangladéšanov, ktorí jej ponúkli pomoc z dôvodu jej opitosti. Svojho priateľa kontaktovala o 22:30. Bola pod vplyvom alkoholu. Informovala ho, že sa vráti domov na motorke s jedným z mužov. Nevrátila sa. Poslala mu aj polohu svojho pobytu, ale keď partner dorazil na miesto, kde mala byť, nenašiel ju tam."

Netrvalo dlho a policajti narazili na horúcu stopu. Piati muži, ktorí sa s Anastasiou v ten večer stretli, už boli vypočutí. Uistili, že ju odviezli domov, aby vytriezvela. Tvrdili, že ju nechali pred hotelom, v ktorom bývala. Na mieste, ktoré označili, sa však nenašli žiadne stopy prítomnosti Anastasie. Nebola zaznamenaná ani na kamere. 

 

Don't wait. The timing will never be perfect.

Posted by Anastazja Rubinska on Sunday, April 2, 2023

Jedného z mužov, 32-ročného Bangladéšana, zatkla polícia pre podozrenie z únosu. Vypočúvali ho niekoľko hodín. Priznal sa, že využil jej opitosť a mal s ňou pohlavný styk. Tvrdil však, že ju neskôr odviezol niekoľko kilometrov od svojho domova. Polícia zaistila mužove vzorky DNA. Keďže v jeho byte našli letenku do Talianska, zakúpenú po zmiznutí dievčaťa, zadržali ho. Odletieť mal dnes. 

Ďalšou podozrivou skutočnosťou je to, že na tele spolubývajúceho muža, tiež Bangladéšana, našli policajti početné škrabance. Tvrdil, že sú výsledkom nehody, ktorá sa mu stala pár dní predtým. Zatiaľ ho nezatkli, no aj jemu odobrali vzorku DNA. Zaistili tiež vzorky DNA z nechtov a rúk mužov. Porovnajú ich so vzorkami DNA Anastasie, ktoré zaistili v izbe, v ktorej bývala.

 

Zaginęła ❗❗❗ Anastazja Rubińska, 27 lat #wrocław #dolnośląskie #grecja #wyspa_kos #marmari #tigaki ⚠️ Aktualizacja...

Posted by Stowarzyszenie Zaginieni Cała Polska on Friday, June 16, 2023

Anastasiu, resp. jej telo, doteraz nenašli. Našiel sa iba jej vypnutý mobil. Ten ležal päť kilometrov od miesta, kde sa mala podľa telefonátu priateľovi nachádzať. Polícia po nej intenzívne pátra, využíva špecializované drony a sledovacie psy. Prípadom sa zaoberajú tak grécke, ako aj poľské médiá. Mnohí známi aj neznámi pomáhajú pri jej hľadaní, využívajú aj sociálne siete. Nápomocné je aj poľské ministerstvo zahraničných vecí, no v týchto chvíľach žiadne dobré správy pre blízkych mladej ženy nemajú.

Viac o téme: ZmiznutieKosAnastasia RubińskaPátraniee
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu