Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nešťastie v Grécku: Počet mŕtvych po potopení rybárskeho člna s migrantami stúpol na 59

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Valeria Ferraro)

ATÉNY - Najmenej 59 ľudí zahynulo v noci na stredu po potopení rybárskeho člna s desiatkami migrantov pri polostrove Peloponéz v južnom Grécku. Pobrežná stráž to oznámila v najnovšej aktualizovanej správe o nešťastí, pričom presný počet nezvestných ľudí nie je známy. TASR prevzala správy z tlačových agentúr AFP a AP.

Pôvodne bolo hlásených 17 a neskôr 32 mŕtvych a asi 100 ďalších zachránených. Pátraciu a záchrannú operáciu v medzinárodných vodách sťažuje silný vietor. Úrady spresnili, že asi 75 kilometrov juhozápadne od polostrova Peloponéz zatiaľ zachránili 104 ľudí. Štyroch z nich hospitalizovali s príznakmi podchladenia. Nie je jasné, koľko pasažierov čln prevážal.

archívne video 

Policajná naháňačka: Auto s migrantmi zadržali až v Českej republike (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Grécke úrady upozornila aj talianska pobrežná stráž

Čln smerujúci do Talianska údajne vyplával z oblasti mesta Tobruk vo východnej Líbyi. Talianska pobrežná stráž v utorok na približujúci sa čln upozornila grécke úrady a Európsku agentúru pre pohraničnú a pobrežnú stráž (Frontex). Prevádzači čoraz častejšie smerujú lode do medzinárodných vôd pri gréckej pevnine a tam sa pokúšajú vyhnúť hliadkam miestnej pobrežnej stráže. V nedeľu bolo v tejto oblasti zachránených 90 migrantov z jachty plaviacej sa pod vlajkou USA, keď vyslali volanie o pomoc. Pri inej nehode v stredu odtiahli úrady do prístavu na južnom pobreží Kréty jachtu s vyše 70 migrantmi, ktorí tiež vyslali volanie o pomoc.

Viac o téme: ČlnMigrantiGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu