Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Na Bidenovej párty sa ukázala hore bez: Trans modelka teraz dostala zákaz vstupu do Bieleho domu

Rose Montoya na párty v Bielom dome sa predviedla hore bez. Zobraziť galériu (2)
Rose Montoya na párty v Bielom dome sa predviedla hore bez. (Zdroj: Instagram/@therosemontoya)

WASHINGTON - V sobotu pozval Biely dom na veľkú párty pri príležitosti Pride Month stovky trans aktivistov a LGBTIQ osobností. Jedna influencerka však prekročila všetky hranice.

Trans modelka Rose Montoya (27) si dovolila priveľa: Len pár minút po rozhovore s americkým prezidentom Joeom Bidenom (80) a jeho manželkou Jill (72) sa na trávniku pred Trumanovým balkónom vyzliekla a ukázala odhalené prsia. Držala si dlane na bradavkách. Nechala sa pri tom natočiť kamarátkou, v pozadí vidno vlajku Pride, ktorá viala hneď vedľa.

Zuzana Čaputová po prílete z Poľska, kde sa stretla s Joeom Bidenom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Montoya zdieľala zábery na Instagrame spolu s videom z udalosti, kde prezident a prvá dáma oslovili stovky pozvaných hostí. V pozadí je počuť hlas, ktorý hovorí: "Sme teraz v Bielom dome hore bez?"

Potom však nasledovala kritika. Kritici hovoria o „medzinárodnej hanbe“. Na sociálnych sieťach sa používatelia okrem iného vyjadrili: „Obrovská neúcta. Ako trans žena som z teba neuveriteľne sklamaná.“

Biely dom tiež verejne pokarhal Montoyu a vydal jej zákaz vstupu: "Toto správanie je nevhodné a neúctivé pre udalosť v Bielom dome," povedal hovorca Bieleho domu pre americký bulvárny denník New York Post. Ako pokračoval: „Neodráža to udalosť, ktorú sme usporiadali na oslavu LGBTQ komunity alebo ďalších stoviek hostí, ktorí sa zúčastnili. Ľudia vo videu nebudú pozvaní na budúce udalosti.“

Na Bidenovej párty sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram/therosemontoya)

27-ročná trans modelka reagovala na kritiku vo videu a vysvetlila, že ísť hore bez vo Washingtone nie je nezákonné: „Hore bez v DC je legálne. Prečo je teraz môj prsník považovaný za nevhodný alebo nezákonný, ak ho ukážem?“ Hovorí, že si zámerne zakryla aj bradavky, aby „hrala na istotu“ a ukázala, že nemala v úmysle „byť vulgárna“.

Biely dom hostil koncert, ktorý bol pôvodne naplánovaný na štvrtok, ale bol odložený pre dym, ktorý sa šíril cez mesto z kanadských lesných požiarov. Biden a jeho administratíva opakovane uviedli, že sú zástancami hnutia LGBTQ. V USA je toto hnutie veľmi kontroverzné a ostro ho kritizujú najmä konzervatívci.

Viac o téme: Hore bez Biely domRose MontoyaTrans modelka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu